Apero
Prosecco
met ijslolly van aardbei
en basilicum
Liever alcoholvrij?
Gebruik alcoholvrije bubbels!
COCKTAIL - 3,40 €/GLAS
INGREDIËNTEN (1 glas)
12,5 cl prosecco
1 koffiel. limoensap
6 aardbeien
4 blaadjes basilicum
1 koffiel. vloeibare honing
BEREIDING (10 min. + 3 u. in de diepvriezer)
1 Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
2 Doe de aardbeien samen met het limoensap,
1 eetl. water en de honing in een steelpannetje.
Laat stoven tot de aardbeien zacht worden. Laat
even afkoelen.
3 Voeg 2 blaadjes basilicum toe en mix fijn met
de staafmixer. Giet in een ijslollyvorm. Duw er een
houten stokje in. Plaats 3 u. in de diepvriezer.
4 Schenk de prosecco in een wijnglas. Haal de
ijslolly uit de vorm en leg in het glas. Werk af met
de rest van het basilicum. Serveer onmiddellijk.
Grapefruit
Gin & Tonic
COCKTAIL - 2,25 €/GLAS
INGREDIËNTEN (1 glas)
5 cl kruidige, florale gin
(bv. Hendrick’s of Tanqueray)
20 cl pompelmoessap met tonic
(bv. Pomton)
1/8 komkommer
2 takjes verse tijm
4 ijsblokjes
BEREIDING (5 min.)
Liever alcoho
lvrij? Laat de
gin weg of
vervang hem
door 5 cl alco
holvrije bitte
r
(bv. Crodino R
osso).
4
1 Snij met een dunschiller 2 lange
brede slierten van de komkommer.
Duw ze tegen de rand van een
whiskyglas.
2 Doe de ijsblokjes in het glas
en overgiet met de gin en het
pompelmoessap.
3 Werk af met de takjes verse tijm en
een rietje.