GEVULDE PAPRIKA
Hoofdgerecht
Minder dan 30 min. + 20 min. in de oven
Ingrediënten (4 eters)
200 g gehakt varken + kalf (beenhouwerij)
50 g erwten (diepvries)
2 rode paprika’s
1 plantje basilicum
2 eieren
250 g rijstmengeling
Taakjes
voor je
hulpkok
1
2
3
4
5
6
2 eetlepels cashewnoten
690 g passata rustica (gezeefde tomaten, bokaal)
50 g paneermeel
2 eetlepels panko (Japans paneermeel)
peper en zout
Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in 2
en verwijder de pitjes en de witte stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
LIEVER
VEGGIE
Verva
?
175 g
ng he
t geha
kt doo
fijngeh
r
akte q
uorn.
Hak de cashewnoten:: doe ze in een plastic zakje
en klop erop met een deegrol.
Kook de rijstmengeling in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Meng het gehakt in een kom met de eieren en
het paneermeel. Voeg de diepgevroren erwten
toe en meng goed met een vork.
Vul de halve paprika’s met het mengsel. Doe de
passata in een ovenschaal en kruid met peper en
zout. Leg er de gevulde paprika’s in. Bestrooi met
de panko en de cashewnoten.
Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Pluk intussen de blaadjes basilicum.
Verdeel de rijst over de borden, geef er een gevulde
paprika bij en een beetje tomatensaus. Werk af met
enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarde per eter (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 563 kcal - Vetten 16,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,0 g Koolhydraten 73,9 g (waarvan) suikers 12,2 g - Vezels 7,5 g - Eiwitten 26,3 g - Zout 0,7 g
Zin in meer? ELKE
WOENSDAG vind je
het nieuwe RECEPT, extra TIPS en
het FILMPJE op colruyt.be/pottenlikkers.
55