AAN TAFEL ...
U krijgt niet 1, maar wel 2 weekmenu’s van
ons kookteam. Lekkere en evenwichtige maaltijden
waarmee u tijd bespaart.
enu
Weekm
WEEK 2: 23/6 - 29/6
colruyt.be/weekmenu
VOORAF
BEGONNEN IS
TIJD GEWONNEN
+
30 min. 25 min.
€ p.p.
3,15 €
gettes
Gele cour
i
aanse chil
met Mexic
Ingrediënten (4 personen)
250 g gehakt rund +
varken (beenhouwerij)
4 gele courgettes
1 rode paprika
1 limoen
1/2 plantje koriander
1 rode ui
2 teentjes knoflook
75 g geraspte cheddar
400 g rode
kidneybonen (blik)
400 g tomatenstukjes
(blik)
150 g zoete maïs (blik)
4 eetl. chipotlesaus
(bokaal)
3 eetl. olijfolie
1/2 zakje Mexicaanse
chili (kruidenmix)
Voorbereiding (15 min. + 15 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte
in 2 en hol uit met een lepel (blijf ± 1/2 à
1 cm van de rand). Bestrijk de binnenkant van
de uitgeholde courgettes met 1 eetl. olijfolie
en schik met de snijkant naar boven op een
bakplaat met bakpapier. Zet 15 min. in de
voorverwarmde oven.
- Snij intussen het vruchtvlees van de courgettes fijn.
32
Geldig van 23/6 t.e.m. 29/6/2021.
*
Met
- Spoel de rode bonen onder koud water en laat
samen met de maïs uitlekken.
- Snipper de rode ui, het knoflook en de
koriander fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit
de paprika en snij de rest in blokjes.
- Snij de limoen in 8 partjes.
Bereiding (15 min. + 10 min. in de oven)
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak
het gehakt 5 min. Maak los met een vork.
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof
de ui en het knoflook 2 min. Voeg het vruchtvlees
van de courgette en de paprika toe en zet het
vuur wat hoger. Roer regelmatig om en laat 3 min.
bakken. Voeg dan de bonen en de maïs toe.
3 Overgiet met de tomatenstukjes en de
chipotlesaus. Kruid met de Mexicaanse chilimix en
laat 2 min. sudderen op een zacht vuur.
4 Voeg het gehakt toe en meng goed. Vul de
uitgeholde courgettes met de gehaktmengeling
.
en bestrooi met de geraspte kaas. Zet 8 à 10 min.
in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Werk elke courgettehelft af met koriander en een
partje limoen.
> Dit gerecht kan u de dag voordien volledig
ovenklaar maken. Dan hoeft u het op de dag
zelf maar 15 min. op te warmen in de oven.
1492 Merlot-Bonarda-Sangiovese
Mendoza - Argentinië
Troubadour Magma
Amberkleurige tripel IPA
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
503 kcal Vezels
Vetten
23,2 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 8,3 g Zout
Koolhydraten
40,1 g
(waarvan) suikers
28,0 g
5,6 g
30,6 g
2,4 g