ok met
Fruitige w
1 PAN
OP TAFEL
€ p.p.
30 min. 3,85 €
en ooster
n
e
d
e
n
s
n
kalkoe
Ingrediënten (4 personen)
600 g kalkoensneden
s sausje
250 g basmatirijst
1 eetl. ahornsiroop
1 eetl. wittewijnazijn
2 eetl. ketchup
2 eetl. rijstolie
1 koffiel. paprikapoeder
peper en zout
(beenhouwerij)
2 rode paprika’s
500 g peultjes
1/2 ananas
1 bosje lente-uitjes
2 teentjes knoflook
Voorbereiding (15 min.)
-- Snij de kalkoensneden in blokjes.
-- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in
reepjes.
-- Snipper de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.
-- Schil de ananas en snij in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en
snij in blokjes.
-- Pers het knoflook.
-- Meng de ketchup met 2 eetl. water, de wittewijnazijn en de
ahornsiroop.
Bereiding (15 min.)
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
Giet af en laat uitlekken.
2 Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan. Roerbak het wit van de lenteui en het knoflook 2 min. Voeg de kalkoenblokjes toe en roerbak nog
5 min. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Haal uit de wok.
3 Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de (wok)pan en roerbak de
paprikareepjes, de peultjes en de ananas 5 min. Voeg de kalkoenblokjes
en de ketchupsaus toe en laat nog 2 min. opwarmen.
Afwerking
Schep de rijst in diepe borden en verdeel er de wokmengeling over.
Bestrooi met het groen van de lente-uitjes.
Les Sarmentelles 'Vieilles Vignes'
A.O.P. Beaujolais Villages
Postel Tripel
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
569 kcal Vezels
Vetten
7,4 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 1,5 g Zout
Koolhydraten
75,4 g
18,6 g
(waarvan) suikers
7,1 g
46,5 g
0,4 g
Tip van Sophie
van het kookteam
Nog ananas over?
Maak er
e
essert me
-d
Q
B
B
r
e
een lekk
Schil de rest van de ananas en 1/2 mango en snij in
8 stukken. Meng 2 eetl. vloeibare honing met 3 eetl. rum
en verdeel over het fruit. Laat zo’n 30 min. marineren. Laat
4 brochettestokjes weken in koud water. Maak fruitbrochettes
met de mango, de ananas en marshmallows. Bak op
een matig warme barbecue tot de marshmallows lichtbruin
kleuren.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
32
Geldig van 4/8 t.e.m. 10/8/2021.
*
Met
.