Zonder
gluten
Sans
gluten
Ohne
Lactose
50 min.
Zonder
lactose
€ p.p.
2,80 €
el
met venk
is
v
n
a
v
Stoofpotje
Alc.
en prei
Zonder gluten
Sans
lactose
Vegetarisch
Végétarien
Sans gluten
Vegan
Végane
Alcoholvrij
Ingrediënten (4 personen)
600 g wokmix vis (diepvries)
2 venkels
1 prei
2 wortelen
1 plantje dille
2 teentjes knoflook
Sans alcool
+
Halal
600 g vastkokende aardappelen
Alc.
1 dl extra
lichte room (7 % V.G.)
1 eetl. olijfolie
Halal
1 blokje
visbouillon
zwarte peper (molen)
zout
+
Voorbereiding (ontdooitijd + 20 min.)
-- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-- Snij de prei in ringen van 1/2 cm.
-- Verwijder de harde kern van de venkels en snij ze in blokjes van max.
2 cm.
-- Snij de wortelen in schijfjes van max. 2 cm.
-- Schil de aardappelen en snij in 4 gelijke stukken.
-- Hou enkele takjes dille apart en snij de rest fijn.
-- Snipper het knoflook fijn.
Bereiding (30 min.)
1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot met dikke bodem en stoof de
prei, de wortelen, de venkel en het knoflook 5 min.
2 Voeg de aardappelen toe en overgiet met 5 dl water. Doe er het
bouillonblokje bij en laat 20 min. afgedekt garen.
3 Voeg de stukken vis en de room toe en laat nog 5 min. garen op een
zacht vuur. Kruid met de dille, peper en zout.
Afwerking
Werk de borden af met een takje dille.
La Fanfinette Rosé
A.O.P. Côtes du Rhône
Troubadour Magma
Amberkleurige tripel IPA
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
346 kcal Vezels
Vetten
8,0 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 2,2 g Zout
31,7 g
Koolhydraten
(waarvan) suikers
8,2 g
6,5 g
33,3 g
1,9 g
Tip van Valérie
van het kookteam
?
ix vis over
m
k
o
w
g
o
N
De wokmix vis wordt in afzonderlijke porties ingevroren: schar,
zalm en Alaska pollak. Alle stukken zijn even groot en hebben
dus dezelfde gaartijd, wat u het leven in de keuken gemakkelijker
maakt. Of u nu één soort gebruikt of meerdere, deze mix is een
echte aanwinst voor uw wokbereidingen, pasta, soep, vislasagne,
risotto en heel wat andere gerechten.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
38
Geldig van 22/9 t.e.m. 28/9/2021.
*
Met
.