TOVERDRANKJE MET
PASSIEVRUCHTSPIN
Drankje
Minder dan 30 min.
Ingrediënten (4 glazen)
5 dl kiwi-sinaasappelsap (versmarkt)
6 passievruchten
4 blauwe bessen
Taakjes
voor je
hulpkok
1
2
3
4
5
6
2 rijpe kiwi’s
1 peer
4 brochettestokjes
Schil de peer, snij in 2 en verwijder het klokhuis.
Snij de kiwi’s in 2 en haal er met een lepel
het vruchtvlees uit.
Snij 4 passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.
Snij elke lege halve passievruchtschil in 4 smalle reepjes.
Breek of knip 4 brochettestokjes in 2.
Snij de andere 2 passievruchten in 2. Steek er telkens 2 halve
brochettestokjes in kruisvorm door, zodat je ze op je glas kan zetten.
Doe de peer en de kiwi’s in de blender of een hoge maatbeker
samen met het kiwi-sinaasappelsap en mix. Verdeel over de glazen.
Doe de helft van het uitgelepelde vruchtvlees van de passievruchten
in de glazen. Leg op elk glas een halve passievrucht met
brochettestokjes, met de snijkant naar boven. Steek de 8 smalle
reepjes schil als pootjes van de spin aan de zijkant in de halve
passievrucht. Leg er een blauwe bes in als kopje en werk de spin af
met de rest van het vruchtvlees van de passievrucht.
Voedingswaarde per eter (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 118 kcal - Vetten 1,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 0,1 g
Koolhydraten 23,9 g (waarvan) suikers 20,7 g - Vezels 3,1 g - Eiwitten 1,9 g - Zout 0,0 g
Zin in meer? ELKE
WOENSDAG vind je
het nieuwe RECEPT, extra TIPS en
het FILMPJE op colruyt.be/pottenlikkers.
47