Makkelijk kiezen
Kwalitatief wild
Naast lokaal is kwaliteit een belangrijke waarde
voor Colruyt. Controles en een optimale bewaring
van de koudeketting spelen daarbij een grote
rol, legt Didier uit. “De geschoten dieren worden
in gekoelde vrachtwagens getransporteerd naar
onze fabriek in Bastogne. Daar worden de dieren
aan een eerste keuring onderworpen door een
inspecteur van het Federaal Agentschap voor de
Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Nadien
worden de stukken versneden, vacuüm verpakt
en zijn ze klaar om naar onze fabriek in Roeselare
te gaan. Daar worden ze verder versneden tot
gebraad, steak, filet en stoofvlees. Tijdens het
proces zijn er verschillende controles. Het vlees
kan bovendien altijd perfect getraceerd worden.
Zo weet u zeker dat het wild dat u op het menu
zet van de beste kwaliteit is.'
Voor elk wat wils
In uw Colruyt-winkel vindt u 3 soorten groot wild:
hert, ree en everzwijn. Elk soort wild heeft haar
eigen unieke smaak. Zo is hert heel mager,
donkerrood en mals. Het vlees van ree is lichter
rood en heeft een verfijnde structuur. Dit staat
garant voor heel zacht, mals en verfijnd vlees.
Vlees van everzwijn is eerder lichtroze met ietwat
vet erin. Ree en hert zijn zachter van smaak, terwijl
everzwijn een meer uitsproken wildsmaak heeft.
Hebt u nog vragen over de bereiding van wild?
Vraag ernaar bij uw Colruyt-beenhouwer! Hij of zij
helpt u met plezier verder.
Hoofdgerecht
Reeragout met bier en knolselderpuree
Voor 4 personen
1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd in een kom,
samen met 33 cl donker abdijbier, 2 dl wildfond, 5 jeneverbessen,
1/2 koffiel. gedroogde tijm en zwarte peper. Voeg 1 kg reeragout
(beenhouwerij) toe en laat 12 u. marineren in de koelkast.
CCDoe
CCHaal
het vlees uit de marinade, dep droog en bak aan alle kanten
goudbruin in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 ui en
3 teentjes knoflook grofgehakt toe. Zeef de marinade en voeg ook
toe. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Doe er 1 bosje rapen in
halvemaantjes en 3 wortelen in blokjes bij en laat nog 30 min. garen.
1 knolselder in stukken 15 à 20 min. gaar in 3 dl melk. Kook
800 g aardappelen in stukken 20 min. gaar in lichtgezouten water.
Giet af en pureer samen met de knolselder en een beetje gekookte melk.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
CCKook
1 eetl. mosterd onder de reeragout en kruid met peper en zout.
Werk af met 1/2 bosje grofgehakte platte peterselie.
CCMeng
Het vlees van
hert is mals
en heeft een
uitgesproken
wildsmaak.
Nog meer inspiratie nodig?
Ontdek al onze recepten met wild op
colruyt.be/lekkerkoken
Omdat we altijd reageren op de prijzen en promoties in de andere grote winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager
zijn dan in deze folder. De kortingen op vertoon van uw Xtra-app of -kaart komen daar nog bovenop. De huidige prijzen in uw winkel kan u vóór uw
winkelbezoek raadplegen via de MyColruyt-app, op colruyt.be of bij onze Klantendienst (02 345 2345). Zo mist u geen kansen.
27