Colruyt folder - 06/10 - 19/10/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 4 *

thumbnail - Colruyt-aanbieding - 06/10/2021 - 19/10/2021 -  producten in de aanbieding - steak, bier, aardappelen, knoflook, uien, peterselie, jeneverbessen, melk, teentjes, tijm, zwarte peper, nootmuskaat, mosterd, kom. Pagina 4.
4 / 5

* Geldig in alle winkels Colruyt

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Makkelijk kiezen Kwalitatief wild Naast lokaal is kwaliteit een belangrijke waarde voor Colruyt. Controles en een optimale bewaring van de koudeketting spelen daarbij een grote rol, legt Didier uit. “De geschoten dieren worden in gekoelde vrachtwagens getransporteerd naar onze fabriek in Bastogne. Daar worden de dieren aan een eerste keuring onderworpen door een inspecteur van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Nadien worden de stukken versneden, vacuüm verpakt en zijn ze klaar om naar onze fabriek in Roeselare te gaan. Daar worden ze verder versneden tot gebraad, steak, filet en stoofvlees. Tijdens het proces zijn er verschillende controles. Het vlees kan bovendien altijd perfect getraceerd worden. Zo weet u zeker dat het wild dat u op het menu zet van de beste kwaliteit is.' Voor elk wat wils In uw Colruyt-winkel vindt u 3 soorten groot wild: hert, ree en everzwijn. Elk soort wild heeft haar eigen unieke smaak. Zo is hert heel mager, donkerrood en mals. Het vlees van ree is lichter rood en heeft een verfijnde structuur. Dit staat garant voor heel zacht, mals en verfijnd vlees. Vlees van everzwijn is eerder lichtroze met ietwat vet erin. Ree en hert zijn zachter van smaak, terwijl everzwijn een meer uitsproken wildsmaak heeft. Hebt u nog vragen over de bereiding van wild? Vraag ernaar bij uw Colruyt-beenhouwer! Hij of zij helpt u met plezier verder. Hoofdgerecht Reeragout met bier en knolselderpuree Voor 4 personen 1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd in een kom, samen met 33 cl donker abdijbier, 2 dl wildfond, 5 jeneverbessen, 1/2 koffiel. gedroogde tijm en zwarte peper. Voeg 1 kg reeragout (beenhouwerij) toe en laat 12 u. marineren in de koelkast. CCDoe CCHaal het vlees uit de marinade, dep droog en bak aan alle kanten goudbruin in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 ui en 3 teentjes knoflook grofgehakt toe. Zeef de marinade en voeg ook toe. Laat 1 u. sudderen op een zacht vuur. Doe er 1 bosje rapen in halvemaantjes en 3 wortelen in blokjes bij en laat nog 30 min. garen. 1 knolselder in stukken 15 à 20 min. gaar in 3 dl melk. Kook 800 g aardappelen in stukken 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer samen met de knolselder en een beetje gekookte melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. CCKook 1 eetl. mosterd onder de reeragout en kruid met peper en zout. Werk af met 1/2 bosje grofgehakte platte peterselie. CCMeng Het vlees van hert is mals en heeft een uitgesproken wildsmaak. Nog meer inspiratie nodig? Ontdek al onze recepten met wild op colruyt.be/lekkerkoken Omdat we altijd reageren op de prijzen en promoties in de andere grote winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager zijn dan in deze folder. De kortingen op vertoon van uw Xtra-app of -kaart komen daar nog bovenop. De huidige prijzen in uw winkel kan u vóór uw winkelbezoek raadplegen via de MyColruyt-app, op colruyt.be of bij onze Klantendienst (02 345 2345). Zo mist u geen kansen. 27

Andere folders Colruyt

Net binnengekomen folders