Op het menu
Ingrediënten
uit weekmenu 1.
Rode Prijzen geldig van
WO
6/10
ALTIJD
LEKKER
35 min.
12/10
Boni Selection
kabeljauwhaasje
1 stuk ± 275 g
€ p.p.
3,40 €
Graatloos. Wilde vis.
Herkomst: noordoostelijk deel
van de Atlantische Oceaan.
wrap
en croque
p
e
o
s
l
e
v
Ker
rode biet
n
e
l
e
p
p
a
met
Ingrediënten (4 personen)
2 preien
100 g jonge slascheuten (groene en rode sla)
3 bosjes kervel
1 aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetl. olijfolie
2 blokjes kippenbouillon
peper en zout
DI
t.e.m.
21,95 €/kg
Voor de croquewrap:
250 g voorgekookte rode bieten
1 appel (jonagold)
150 g verse geitenkaas
8 wraps
4 koffiel. pompoenpitten
8 koffiel. vloeibare honing
Kwaliteit
van bij ons
Kervel
per stuk
Herkomst: België.
Voorbereiding (10 min.)
-- Snij de ui en het knoflook fijn.
-- Verwijder het groen van de preien. Snij het wit in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
-- Schil de aardappel en snij in blokjes van ± 1 cm.
-- Snij de ongeschilde appel in fijne partjes.
-- Snij de rode bieten in fijne schijfjes.
-- Hou enkele mooie takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn.
Bereiding (25 min.)
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de prei en de
aardappelblokjes toe. Stoof 4 à 5 min. al roerend.
2 Voeg 1,5 L water en de bouillonblokjes toe. Laat 20 min. afgedekt pruttelen.
3 Leg intussen de wraps open en snij elke wrap door vanaf het midden tot onderaan. Beleg de
linkerbovenhoek van de wrap met geitenkaas, de rechterbovenhoek met rode biet en rechtsonder
met appelschijfjes, honing en pompoenpitten. Linksonder legt u niets.
4 Vouw de wraps tot een pakketje: vouw het lege stukje linksonder over de geitenkaas, vouw dan
naar rechts over de rode biet en tot slot over de appel.
5 Mix de soep fijn. Voeg de kervel toe en laat nog 2 min. onafgedekt mee garen. Mix nog een
keer heel kort. Kruid met peper en zout.
6 Bak de wraps krokant in de pan of in een grilltoestel.
Afwerking
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de takjes kervel. Serveer met de croquewrap
en wat jonge slascheuten.
>>Nog rode bieten over? Snij in blokjes en breng op smaak met olijfolie, peper, zout, witte
balsamicoazijn en eventueel wat honing en appelblokjes. Meng onder wat sla voor een
lekkere lunch!
Gardian 'Grande Réserve'
Chardonnay-Sauvignon-Vermentino
I.G.P. Côtes de Béziers
Estaminet Refined Lager
Pils
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
706 kcal Vezels
Vetten
21,9 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 6,3 g Zout
Koolhydraten
102,3 g
(waarvan) suikers
31,0 g
7,8 g
20,9 g
4,2 g
Omdat we altijd reageren op de prijzen en promoties in de andere grote winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager
zijn dan in deze folder. De kortingen op vertoon van uw Xtra-app of -kaart komen daar nog bovenop. De huidige prijzen in uw winkel kan u vóór uw
winkelbezoek raadplegen via de MyColruyt-app, op colruyt.be of bij onze Klantendienst (02 345 2345). Zo mist u geen kansen.
1,49 €
Vind meteen een recept
naar wens!
>>Met
de volgende icoontjes ziet u in één
oogopslag over welk soort gerecht het gaat:
Vlees
>>De
Gevogelte
Vis
bereidingstijd splitsen we zo op:
Aantal minuten
werk (snijden,
bakken, koken …)
+
15 min. 25 min.
Eventuele
oventijd
33