Genieten van 't seizoen:
ravissante rode biet
De rode biet is het veelzijdige kleine broertje van de suiker- en de voederbiet.
De donkerrode knolgroente heeft meestal een ronde vorm. Er bestaan ook soorten
die langwerpig zijn en geel of wit vruchtvlees hebben. In de keuken kan u met rode
biet alle kanten uit. Gekookt, geroosterd, gemarineerd, gekonfijt of verwerkt
in een salade … aan de slag!
Seizoen
Smaak
De rode biet is op z’n best
van oktober tot en met maart.
De rode biet is een friszoete
knolgroente met een
typische aardse smaak.
Voedingswaarde
Rijk aan vezels en een bron van kalium*.
Bewaren
Bewaar rode biet op een koele, donkere plaats.
Bijvoorbeeld in de groentelade van de koelkast.
Winterbiet kan u enkele weken bewaren,
zomerbiet slechts enkele dagen. Gekookte bieten
bewaren nog ongeveer één dag in de koelkast.
* Kalium is een mineraal dat zorgt voor een normale werking
van onze cellen, zenuwen en spieren.
20
Geldig van 20/10 t.e.m. 2/11/2021.
*
Met
.
Boni Selection
bio rode biet
750 g
Herkomst: België.
2,52 €/kg
1,89 €
Meer weten over seizoensgroenten en -fruit?
Surf naar colruyt.be/seizoenskalender