+
20 min. 45 min.
€ p.p.
2,80 €
i
e
he met pr
Zalmquic
en ricotta
Ingrediënten (4 personen)
150 g gerookte zalmsnippers
800 g prei
250 g ricotta
50 g geraspte gruyère
4 eieren
1 dl lichte room
1 rol bladerdeeg
1 eetl. boter
zwarte peper (molen)
zout
Voor het slaatje:
125 g veldsla
1 eetl. vloeibare honing
1 eetl. olijfolie
1 eetl. balsamicoazijn
Voorbereiding (10 min.)
- Snij de prei in ringen van 1 cm.
Bereiding (10 min. + 45 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 5 min. Kruid
met zwarte peper en zout en meng er de ricotta onder.
3 Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een
taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork. Verdeel er
de gestoofde prei over en bestrooi met de zalmsnippers.
4 Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en
zout. Giet over de prei en de zalmsnippers.
5 Strooi de geraspte gruyère over de quiche en zet ± 45 min. in
de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in
steekt en het er droog uitkomt.
6 Meng intussen de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing.
Kruid met zwarte peper en zout en meng onder de veldsla.
Afwerking
Verdeel de quiche in punten en serveer met het slaatje.
Muscadet A.O.P.
Comtesses du Val
Troubadour Blond
Blond bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
645 kcal Vezels
Vetten
40,2 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 19,0 g Zout
Koolhydraten
36,9 g
(waarvan) suikers
13,9 g
Liefhebber van Italiaanse kaas?
Houdt u van Italiaanse kaas én van een lekker
kaaskorstje? Vervang de kaas dan eens door
parmezaan, een krachtige Italiaanse kaas die
minimaal 12 tot maximaal 24 maanden rijpt.
Wil u de enige échte Parmezaanse kaas
proeven? Kies dan voor Parmigiano Reggiano.
Ze wordt door een selectief aantal Italiaanse
kaasboeren gemaakt en draagt een keurmerk.
Bij de productie wordt er enkel gebruik gemaakt
van melk van koeien in de omgeving.
24
Geldig van 20/10 t.e.m. 26/10/2021.
*
Met
.
7,2 g
32,4 g
2,1 g