Op het menu
AAN TAFEL ...
enu
Weekm
colruyt.be/weekmenu
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig, ook tijdens
de feesten. Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen
vlees, vis en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
WEEK 1: 1/12 - 7/12
erd,
met most
je
s
a ak
a
a
h
s
n
n pastin
a
Varke
v
s
je
t
ie
atje en fr
witloofsla
Ingrediënten (4 personen)
1 varkenshaasje (beenhouwerij)
100 g pancetta (charcuterie)
1 kg pastinaak
500 g witloof uit volle grond
1/2 plantje bieslook
1 appel (jonagold)
2 eetl. citroensap
4 eetl. zure room
1 eetl. boter
1,5 eetl. dijonmosterd
3 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (20 min.)
- Schil de pastinaken en snij in dunne frietjes.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de
stronken fijn.
- Snij de ongeschilde appel in reepjes en voeg toe
aan het witloof. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
- Snipper het bieslook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
ALTIJD
LEKKER
55 min.
€ p.p.
4,25 €
Bereiding (35 min.)
1 Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en meng er de olijfolie onder.
Kruid met peper en zout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kruid intussen het varkenshaasje met peper en bestrijk de bovenkant met 1 eetl.
mosterd. Leg er de pancetta bovenop en druk aan.
3 Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin.
Leg in een ovenschaal en zet 15 min. in de oven bij de pastinaakfrietjes.
4 Meng de zure room met 1/2 eetl. mosterd, 1 eetl. citroensap, peper en zout. Meng
onder het witloof en de appel en bestrooi met het bieslook.
5 Giet 2 dl water in de braadpan en maak de braadresten los met een houten lepel.
Laat tot de helft inkoken.
Afwerking
Snij het varkenshaasje in schuine stukken en lepel er wat saus over. Serveer met de
frietjes en het witloofslaatje.
Les Artistes
A.O.P. Côtes du Rhône
Kasteel Tripel
Sterk blond bier
Omdat we altijd reageren op de prijzen en promoties in de andere grote winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager
zijn dan in deze folder. De kortingen op vertoon van uw Xtra-app of -kaart komen daar nog bovenop. De huidige prijzen in uw winkel kan u vóór uw
winkelbezoek raadplegen via de MyColruyt-app, op colruyt.be of bij onze Klantendienst (02 345 2345). Zo mist u geen kansen.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
625 kcal Vezels
Vetten
28,7 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 10,0 g Zout
Koolhydraten
29,9 g
(waarvan) suikers
17,7 g
11,3 g
56,0 g
2,0 g
1