Zonder
gluten
45 min.
Ohne
Lactose
€ p.p.
2,55 €
€ p.p.
3,40+€
+
Zonder
lactose
p
r met stoem n prei
e
g
r
u
b
s
a
Ka
vie e
van andij
Ingrediënten (4 personen)
4 kaasburgers (beenhouwerij)
1 andijvie
2 preien
1 kg aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
Sans
gluten
Zonder gluten
n
Quiche va
Sans
lactose
30 min. 40 min.
Vegan
wortel
peterselie
Sans gluten
Ingrediënten (4 personen)
4 peterseliewortels
2 verse vijgen
100 g jonge slascheuten
20 g kervel
1/2 plantje platte peterselie
2,5 dl lichte room
150 g kruidenkaas
8 halfgedroogde kerstomaten
in olie (versmarkt)
1 dl melk
3 eetl. boter
nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout
Vegetarisch
Végétarien
Végane
Sans alcool
+
3 eieren
1 rol bladerdeeg (versmarkt)
2 eetl. walnootpitten
5 eetl. olijfolie
1 eetl. witte balsamicoazijn
1 snuifje nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding (20 min.)
- Schil de peterseliewortels en snij in blokjes van 1 cm.
- Hak de walnootpitten grof.
- Snij de vijgen in partjes.
- Meng de kruidenkaas met de eieren en de room, en kruid met peper, zout
en de nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (25 min.)
1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een ruime kookpot en stoof de ui en
het knoflook glazig. Voeg de prei en de andijvie toe en laat 10 à 12 min.
afgedekt stoven. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer regelmatig.
3 Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kaasburgers
± 4 min. aan elke kant.
4 Pureer de aardappelen en roer er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid
met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de andijvie en de prei onder en
voeg tot slot de tomaatjes toe.
Bereiding (10 min. + 40 min. in de oven)
1 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm).
Prik enkele keren in het deeg met een vork. Leg er een vel bakpapier op en bedek
volledig met droge bonen of bakparels. Bak 10 min. voor in de voorverwarmde
oven (blind bakken).
2 Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de peterseliewortel over het
voorgebakken deeg. Giet er het eiermengsel over. Zet 30 min. in de hete oven.
De quiche is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
3 Verwijder intussen de harde steeltjes van de kervel en de platte peterselie.
Kook de kruiden 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud
water. Dep droog.
4 Doe de groene kruiden in een maatbeker of in de blender en mix samen met
4 eetl. olijfolie tot een coulis.
5 Meng 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder de slascheuten. Kruid met
peper en zout.
Roodeberg
KWV
Western Cape - Zuid-Afrika
Afwerking
Haal de quiche uit de oven en werk af met de vijgen, de walnootpitten en de
kruidencoulis. Geef er de salade bij.
Cornet Smoked
Sterk blond bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
730 kcal Vezels
Vetten
40,4 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 18,5 g Zout
Koolhydraten
49,2 g
(waarvan) suikers
10,1 g
2
Geldig van 1/12 t.e.m. 7/12/2021.
*
Met
.
8,9 g
37,8 g
2,6 g
Pinot Blanc 'Tradition'
A.O.P. Alsace
Cave de Bennwihr
Estaminet Refined Lager
Pils
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
642 kcal Vezels
Vetten
47,3 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 17,9 g Zout
Koolhydraten
33,8 g
(waarvan) suikers
14,1 g
Alc.
Halal
Voorbereiding (20 min.)
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de andijvie in repen van ± 2 cm. Snipper een handvol andijvie heel
fijn en hou opzij voor de afwerking.
- Snij de preien in de lengte in 2 en snij in halvemaantjes van 2 cm.
- Snipper de ui fijn en pers het knoflook.
- Snij de gedroogde tomaatjes in 2.
Afwerking
Verdeel de stoemp over de borden en bestrooi met de fijngesnipperde
andijvie. Serveer met de kaasburger.
Alc.
Halal
Alcoholvrij
1,6 g
19,5 g
1,2 g