BUDGETVRIENDELIJK
35 min.
€ p.p.
5,90 €
75 min.
a’s
s
Tournedochampignons en paprik
n
mppot va
a
t
s
t
e
m
el
Chipolata
biet en app
met bos
Ingrediënten (4 personen)
4 tournedos (beenhouwerij)
400 g paprikareepjes (diepvries)
200 g boschampignons (versmarkt)
of bospaddenstoelen (diepvries)
600 g aardappelen
2 sjalotten
2 dl lichte room
1 eetl. boter
rode
1 eetl. ketchup
1/2 dl whisky
2 eetl. olijfolie
enkele druppels worcestersaus
cayennepeper
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding (5 min.)
- Snipper de sjalotten fijn.
- Wrijf de ongeschilde aardappelen schoon onder koud water.
Bereiding (30 min.)
1 Kook de aardappelen 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat
uitlekken.
2 Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de (diepgevroren)
boschampignons en de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een hoog vuur.
3 Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en roer om. Kruid met
nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 5 min. verder stoven op een zacht
vuur.
4 Verhit intussen de olijfolie in een grote braadpan en bak de tournedos
2 min., zonder in het vlees te prikken of het te verschuiven. Draai om en laat
nog 2 min. bakken. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en bak verder
naar smaak.
5 Neem het vlees uit de pan en hou warm. Giet de whisky in de pan en
maak de braadresten los. Voeg de ketchup, de worcestersaus en de room
toe. Kruid met cayennepeper en zout. Laat lichtjes inkoken. Doe er 1/3 van
de groenten bij.
Afwerking
Verdeel de tournedos over de borden en lepel er wat saus over. Serveer met
de aardappelen in de schil en de rest van de groenten.
Symposium
A.O.P. Bordeaux Supérieur
Ommegang Keizer Karel
Sterk blond bier
6
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
487 kcal Vezels
Vetten
14,1 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 5,8 g Zout
Koolhydraten
33,0 g
(waarvan) suikers
8,3 g
Geldig van 8/12 t.e.m. 14/12/2021.
*
Met
.
€ p.p.
2,20 €
5,9 g
46,5 g
0,5 g
Ingrediënten (4 personen)
4 chipolata’s (beenhouwerij)
100 g spekreepjes natuur (versmarkt)
750 g rode bieten
1 appel (granny smith)
1 eetl. citroensap
1 kg aardappelen
1 ui
4 eetl. ricotta
2 eetl. boter
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (50 min. + afkoelen)
- Kook de rode bieten ± 45 min. in hun geheel in lichtgezouten water.
Giet af en laat afkoelen. Schil ze en snij in blokjes.
- Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de ongeschilde appel in 4. Schil 3 partjes en snij in blokjes.
Snij het andere partje in dunne staafjes en besprenkel met het
citroensap.
- Snipper de ui fijn.
Bereiding (25 min.)
1 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg
de appelblokjes toe en laat ± 7 min. stoven.
3 Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de
spekreepjes krokant. Meng samen met de appel en de rode biet onder
de puree. Voeg 2 eetl. ricotta toe en kruid met peper en zout.
4 Smelt 1 eetl. boter in de pan van het spek en bak de chipolata's 2 à
3 min. aan elke kant.
Afwerking
Verdeel de stamppot over de borden en werk af met een toefje ricotta en
de appelstaafjes. Serveer met de chipolata's.
> Graag sneller aan tafel? Kook de rode bieten al de dag voordien.
Casa Mayor Carmenere Old Vines
D.O. Colchagua Valley - Chili
Omer
Sterk blond bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
577 kcal Vezels
Vetten
22,9 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 11,3 g Zout
Koolhydraten
60,9 g
(waarvan) suikers
23,7 g
9,0 g
26,8 g
1,8 g