pt
Videorece
Zin in een voorsmaakje?
Bekijk het filmpje op
colruyt.be/lekkerkoken
de oven
it
u
o
t
t
o
is
R
o,
met choriz
butternut
scampi en
Hoofdgerecht
Ingrediënten (4 personen)
100 g zachte chorizo
250 g gemarineerde scampi’s 'jumbo' (versmarkt)
1 butternutpompoen of 500 g pompoenblokjes
(diepvries)
100 g rucola
1 ui
2 teentjes knoflook
50 g kaasschilfers voor carpaccio
240 g risottorijst
3 eetl. olijfolie
1,5 blokje kippenbouillon
zwarte peper (molen)
Voorbereiding (10 min.)
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en
de draden. Snij de pompoen in kleine blokjes
(500 g vruchtvlees is voldoende).
- Snij de sneetjes chorizo in reepjes.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (5 min. + 25 min. in de oven)
1 Verdeel de ui, het knoflook, de (diepgevoren)
pompoenblokjes en de chorizo over een diepe
bakplaat of braadslede. Meng goed met 2 eetl. olijfolie
en kruid met peper. Zet 5 min. in de voorverwarmde
oven.
2 Los intussen het anderhalve bouillonblokje op in
7,5 dl heet water.
3 Haal de bakplaat uit de oven en voeg de rijst toe.
Meng goed en overgiet met de kippenbouillon. Dek
af met aluminiumfolie en zet 15 min. in de oven.
4 Haal de bakplaat opnieuw uit de oven en meng
de scampi’s onder de rijst. Dek opnieuw af en zet
nog 5 min. in de oven.
5 Haal de bakplaat uit de oven en meng er de
kaasschilfers en de helft van de rucola onder
Deze peervormige
wintergroente heeft een
delicatere en zoetere smaak
dan de klassieke
pompoen.
Boni Selection
chorizo
± 30 sneetjes
150 g
Omer
Sterk blond bier
Energie
532 kcal Vezels
Vetten
23,1 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 7,2 g Zout
Koolhydraten
53,8 g
(waarvan) suikers
5,9 g
Butternutpompoen
los
1,35 €
Herkomst: België/Spanje.
Geldig van 12/1 t.e.m. 25/1/2022.
La Fanfinette
A.O.P. Côtes du Rhône
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
9 €/kg
4
Afwerking
Werk de risotto af met de rest van de rucola,
1 eetl. olijfolie en een draai van de pepermolen.
> Nog vruchtvlees van de butternutpompoen
over? Rooster het in de oven en verwerk het
in een slaatje of in een soep.
0,99 €/kg
*
Met
.
2,9 g
25,6 g
3,4 g
Welke groenten horen bij welk seizoen?
En waarom? Ontdek het op
colruyt.be/seizoenskalender.
G