Desserten uit de oven
O
t
Clafoutis
en
met druiv
Boni Selection
blauwe druiven
pitloos
400 g
Herkomst: Zuid-Afrika.
7,48 €/kg
2,99 €
10
Geldig van 12/1 t.e.m. 25/1/2022.
*
Met
Ingrediënten (4 personen)
400 g pitloze blauwe druiven
1,5 cm gember
3 eieren
2 dl halfvolle melk
30 g boter
100 g + 1 eetl. fijne suiker
100 g patisseriebloem
30 g bloemsuiker
1 vanillestokje
Dessert
Voorbereiding (10 min.)
- Schil de gember en rasp fijn.
- Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap
er de zaadjes uit met de onscherpe kant van
een mes.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 45 min. in de oven)
1 Vet een ovenschaal in met de boter en bestrooi
met 1 eetl. suiker. Verdeel er de druiven over.
.
2 Breek de eieren in een mengkom en meng met
100 g suiker, de melk, de bloem, de vanillezaadjes
en de gember. Klop met de kloppers van de mixer
tot een glad beslag.
3 Giet het beslag over de druiven en zet ± 45 min. in
de voorverwarmde oven tot de clafoutis goudbruin
en gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Afwerking
Bestrooi met de bloemsuiker en serveer lauw.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
413 kcal Vezels
Vetten
10,5 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 5,7 g Zout
Koolhydraten
68,5 g
(waarvan) suikers
50,1 g
1,3 g
10,5 g
0,2 g