Weekmenu
€p.
Vegetarisch
30 min.
20 min.
4,15
Gratin van Griekse pasta met
veggiereepjes en feta
Ingrediënten (4 personen)
175 g vegan spekjes
4 paprika's in verschillende kleuren
1/2 plantje basilicum
1 rode ui
2 teentje knoflook
100 g ontpitte zwarte olijven (versmakt)
75 g feta (blok)
4 eetl. ricotta
250 g Griekse pasta (risoni)
340 g kikkererwten (bokaal)
330 g kerstomatensalsa (fles)
2 eetl. olijfolie
1 eetl. oregano (gedroogd)
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (15 min.)
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
Snipper het knoflook en de rode ui fijn.
Snij de olijven in ringetjes.
Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukken.
Meng de feta onder de ricotta en kruid met peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
€P.P.
Bereiding (15 min. + 20 min. in de oven)
1 Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking).
Giet af.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook glazig.
Voeg de vegetarische reepjes toe en bak nog 2 min. Haal uit de pan.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de paprikareepjes 5 min. Breng op
smaak met de stukjes basilicum en de oregano, peper en zout.
4 Voeg de Griekse pasta, de helft van de olijven, de reepjes, het knoflook,
de ui, de kikkererwten en de kerstomatensalsa toe.
5 Doe in een ovenschaal en verdeel er het fetamengsel over. Bestrooi met de
rest van de olijven.
6 Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
30 min.
4,40
Salade van snijbonen met
warme geitenkaas en pancetta
Ingrediënten (4 personen)
8 sneetjes pancetta (charcuterie)
300 g snijbonen
1 zoete puntpaprika
50 g rucola
1/2 plantje bieslook
1/2 plantje basilicum
4 geitenkaasjes 'crottin'
8 gemarineerde halfgedroogde
tomaten (Cheritos, versmarkt)
8 ontpitte zwarte olijven (versmarkt)
4 gemarineerde artisjokharten
(versmarkt)
zout
Voor de vinaigrette:
1/2 limoen
1 eetl. mosterd
6 eetl. olijfolie extra vierge
4 eetl. appelazijn
zwarte peper (molen)
fleur de sel
Afwerking
Haal uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum.
Nog feta over?
Snij 1 zoete aardappel en 2 vastkokende aardappelen in heel dunne
schijfjes en 1 rode ui in ringen. Stoof de ui en de aardappelschijfjes goudbruin
in 2 eetl. olijfolie (hou enkele uiringen opzij). Meng 6 losgeklopte eieren
met 1 plantje fijngesnipperde platte peterselie en verkruimel er 100 g
feta over. Giet het eiermengsel over de aardappelschijfjes. Zet het vuur lager en
laat 15 min. afgedekt garen. Werk af met de overige uiringen. Snij in vierkantjes
en prik er een leuke cocktailprikker in.
Voorbereiding (15 min.)
Snij de snijbonen in 5 schuine stukken.
Snij de halfgedroogde tomaten in 2, de artisjokharten in 4 en de olijven in
ringetjes.
Snipper het basilicum en het bieslook fijn.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij
in ringen.
Pers de limoen.
O Lafazanis 'Geometria' Malagouzia
Griekenland
Chouffe Soleil
Blond bier
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 615 kcal - Vetten 22,3 g (waarvan) verzadigde vetzuren 7,0 g
Koolhydraten 70,1 g (waarvan) suikers 15,3 g - Vezels 11,2 g - Eiwitten 27,8 g- Zout 2,5 g
Bereiding (15 min)
1 Kook de stukjes snijboon 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af
en spoel onder koud water.
2 Leg ondertussen de geitenkaasjes en de sneetjes pancetta in een
ovenschaal. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
3 Maak de vinaigrette: meng de mosterd met de appelazijn, de extra vierge
olijfolie en het limoensap. Kruid met fleur de sel en zwarte peper.
4 Meng de snijbonen met de rucola, de fijngesnipperde kruiden, de half-
gedroogde tomaten, de artisjokharten, de olijf- en de paprikaringen. Breng op
smaak met de vinaigrette.
Afwerking
Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 1 geitenkaasje
en 2 sneetjes pancetta op. Serveer met ciabatta of stokbrood.
Les Terrasses de Tamary
A.O.P. Côtes de Provence
La Cambre IPA
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 501 kcal - Vetten 45,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 13,3 g
Koolhydraten 5,8 g (waarvan) suikers 2,3 g - Vezels 5,2 g - Eiwitten 15,4 g- Zout 2,0 g
33