BBQ-toppers
Duo van pinsa met
portobello en scampi's
Aperitiefhapje
Ingrediënten (10 personen)
2 pinsadeegbodems (versmarkt)
10 eetl. kerstomatensalsa (fles)
Voor de pinsa met
portobello:
6 sneetjes coppa
1 portobello
20 g rucola
125 g buffelmozzarella
1 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout
Voor de pinsa met scampi's:
10 ongepelde rauwe scampi's
'jumbo' (diepvries)
1/2 courgette
1/2 onbehandelde citroen
(bio)
1/3 plantje dille
2 teentjes knoflook
2 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
Laat de scampi's volledig ontdooien. Pel ze en dep droog.
Snij de mozzarella in stukjes.
Snij de portobello in plakken.
Pers het knoflook fijn.
Snipper de dille fijn.
Maak lange, brede slierten van de ongeschilde courgette met
een dunschiller.
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers hem.
Bereiding op de barbecue (15 min)
1 Meng de citroenzeste met 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, de
helft van de dille, het knoflook, peper en zout. Leg er de scampi's in
en laat 15 min. marineren. Prik ze vervolgens op 2 brochettestokjes.
Bak 1 min. aan elke kant op de barbecue.
2 Verdeel intussen 5 eetl. kerstomatensalsa over elke deegbodem.
3 Verdeel de plakjes portobello en de mozzarella over
1 deegbodem. Kruid met peper en wat grof zeezout.
4 Verdeel de courgettelinten over het andere deeg en kruid met
peper en zout.
5 Zet de deegbodems op het barbecuerooster en laat 5 min.
bakken.
6 Werk de pinsa met portobello af met de coppa, de rucola en
1 eetl. olijfolie.
7 Werk de andere pinsa af met de scampi's en de rest van de dille.
Afwerking
Snij elke pinsa in 10 stukken.
Les Terrasses de Tamary
A.O.P. Côtes de Provence
Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 286 kcal - Vetten 9,3 g (waarvan) verzadigde vetzuren 3,2 g - Koolhydraten 37,1 g (waarvan)
suikers 3,5 g - Vezels 2,2 g - Eiwitten 12,3 g - Zout 0,8 g
Geuze
Een deeg gemaakt
van verschillende
meelsoorten en
Pinsomi
Dicpensa
Grarmet
veel water, dat
meer dan 48 u. rijst.
Het resultaat: een
terra
creta
lichtere variant van
Versmarkt
pizza en focaccia.
Met minder zout en
Terra Creta Estate
Boni Selection
rucola
Boni Selection
olijfolie met
basilicum
A.O.P. Kolymvari
extra olijfolie van
eerste persing
1 L
Cstite
IBASE PINSA
calorieën, en dus
lichter verteerbaar.
EXTRAUFOLUE
100 g
Herkomst: Nederland.
HREDOLME
VEHGE EXTMA
250 ml
10LADP HLYMva
€356
€099
€395
€899
Pinsami
basis voor pinsa
230 g
€ 15,48/kg
€ 9,90/kg
€ 15,80/L
P
LO