Ohne
Lactose
ssert
deZonder
Ohne
Lactose
Ohne
Lactose
EXOTISCHE
RIJSTPAP
Taakje
voor je
hulpkok
Fruit
n
va de week:
ANANAS
Ingrediënten (8 glaasjes)
1 kleine ananas
1 stengel citroengras
9 takjes verse munt
1/3 rood pepertje
125 g rijstmengeling
3 eetlepels suiker
2 eetlepels
puddingpoeder vanille
4 dl kokosmelk
4 dl rijstdrink
1 kaneelstokje
1
2
3
4
5
lactose
Zonder
Zonder
gluten
lactose
Zonder
lactose
Zonder
glutenZonderVegan
gluten
Vegetarisch
Sans
lactose
Sans
lactose
Sans gluten
Sans
lactose
Végétarien
Végane
Sans
gluten Sans gluten
MET ANANAS
Minder dan 1 u.
Snij het citroengras in de lengte in 2 en plet het
door erop te duwen met de platte kant van een
groot mes.
Breng de kokosmelk en 2 dl rijstdrink aan de kook
in een kookpot samen met het kaneelstokje, het
citroengras en 2 eetlepels suiker. Roer er de rijst
onder en laat 20 à 25 min. sudderen op een zacht
vuur. Verwijder het citroengras en het kaneelstokje.
Roer 2 dl rijstdrink onder het puddingpoeder. Voeg
toe aan de warme kokosmelk met rijst.
Roer tot een mooi gebonden saus en verdeel over
8 glaasjes. Laat afkoelen in de koelkast.Schil de
ananas en snij in 2.
Snij 1 helft van de ananas in blokjes van max. 1 cm.
Snij de andere helft in gelijke stukjes.
Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij fijn.
Snij ook de blaadjes van 1 takje munt heel fijn.
Roer de munt en het pepertje samen met 1 eetlepel
suiker onder de stukjes ananas. Mix tot een gladde
puree met een staafmixer in een maatbeker of in
een blender.
Lepel de ananaspuree over de rijstpap en verdeel
er de blokjes ananas over. Werk af met een takje
munt.
Voedingswaarde per eter (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 245 kcal - Vetten 10,2 g (waarvan) verzadigde vetzuren 7,1 g
Koolhydraten 35,0 g (waarvan) suikers 20,7 g - Vezels 1,2 g - Eiwitten 2,7 g - Zout 0,1 g
Zin in meer? Ontdek alle RECEPTEN
en interessante WEETJES over groenten
en fruit op colruyt.be/pottenlikkers.
Vegetarisch Vegeta
Ve
Végétarien
Végéta
Vég