Ohne
Lactose
Weekmenu
35 min.
25 min.
2,85
Zonder
lactose
Zonder gluten
Vegetarisch
Pasta van spaghettipompoen
met spinazie en champignons
Ingrediënten (4 personen)
1 spaghettipompoen
500 g champignons
200 g verse spinazie
1 plantje platte peterselie
4 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
Sans
lactose
Végétarien
Sans gluten
Alcoholvrij
Vegan
Sans alcool
Végane
+
Alc.
Halal
+
Alc.
Halal
100 g parmezaan (blok)
200 g volkorenspaghetti
3 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
grof zeezout
zout
Voorbereiding (5 min. + 25 min. in de oven + 15 min. rusten)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij intussen de spaghettipompoen in de lengte in 2 en verwijder de
pitten. Wrijf de binnenkant van de pompoenhelften in met 2 eetl. olijfolie
en bestrooi met grof zeezout. Leg op een bakplaat met bakpapier en
zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 15 min.
rusten.
- Snipper intussen het knoflook fijn.
- Snij de champignons in 4.
- Hak de spinazie grof.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snipper de peterselie fijn.
- Rasp de parmezaan.
Ohne
Lactose
Bereiding (15 min.)
1 Kook de volkorenspaghetti gaar in een kookpot met lichtgezouten water.
Giet af.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een andere kookpot en bak de champignons
± 6 min. goudbruin. Voeg de tijm en het knoflook toe en kruid met zwarte
peper en zout.
3 Voeg de spinazie toe en laat ± 2 min. slinken.
4 Haal het vruchtvlees met een vork uit de spaghettipompoen (het
vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten). Meng samen met de spaghetti
onder de groenten en laat nog 2 min. opwarmen.
30 min.
2,75
Zonder
lactose
Zonder gluten
Gevogeltegyros met Thaise rijst
en gestoofde groenten
Afwerking
Verdeel de spaghetti over de borden en werk af met de peterselie en de
parmezaan.
Ingrediënten (4 personen)
500 g gevogeltegyros (beenhouwerij)
1 venkel
2 courgettes
1/2 plantje platte peterselie
1 rode ui
Montefalco Rosso D.O.C.
Tenuta Alzatura
Umbria – Italië
Martha Sexy Blond
Sterk blond bier
Sans
lactose
Sans gluten
250 g Thaise rijst
2 eetl. pijnboompitten
4 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (10 min.)
- Snipper de rode ui en de peterselie fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes
van 1/2 cm.
- Snij de venkel in de lengte in 4. Verwijder de harde kern en snij de rest in
heel fijne reepjes.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 451 kcal - Vetten 17,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,9 g - Koolhydraten
49,0 g (waarvan) suikers 6,3 g - Vezels 5,9 g - Eiwitten 21,8 g - Zout 0,7 g
Bereiding (20 min.)
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel 5 min.
3 Voeg de courgetteblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat nog 10 min.
garen.
4 Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met
antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
5 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de gevogeltegyros 5 à 7
min.
Afwerking
Verdeel de rijst en de gyros over de borden. Geef er de gestoofde groenten
bij. Werk af met rode ui, peterselie en pijnboompitten.
Vignerons Laudun-Chusclan ‘Bastion du Colombier’
A.O.P. Côtes du Rhône Villages Chusclan
La Cambre IPA
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 553 kcal - Vetten 23,3 g (waarvan) verzadigde vetzuren 3,8 g - Koolhydraten
61,4 g (waarvan) suikers 12,8 g - Vezels 5,4 g - Eiwitten 21,6 g - Zout 1,9 g
39
Ve
Vé