20 min.
30 min.
4,20
Hertenmedaillon met zoeteaardappelfrietjes
Aanbiedingen geldig op vertoon van Xtra
worden aangeduid met een symbool.
Geldig in België, zolang de voorraad strekt,
indien gekocht per normale hoeveelheden
en onder voorbehoud van drukfouten.
Sommige artikelen zijn niet in alle
Colruyt-winkels beschikbaar. De algemene
voorwaarden van Xtra en een overzicht van
onze winkels vind je op colruyt.be.
Folder met referentieprijzen
Deze folder is samengesteld voor aankopen
in onze Colruyt-winkel in Averbode.
De melding ‘laagste prijs laatste 30 dagen’
is daarom de laagste prijs zoals toegepast
in die winkel. Omdat we altijd reageren op
de prijzen en promoties in de grote winkels
in je streek, kunnen de prijzen in andere
Colruyt-winkels hiervan verschillen. De
huidige prijzen en referentieprijzen voor
andere Colruyt-winkels kan je altijd ter
plaatse raadplegen tijdens je winkelbezoek
en via de MyColruyt-app, op colruyt.be of
bij onze Klantendienst op 02 345 2345.
Zo mis je geen kansen.
Datum opmaak folder: 26/10/2022.
Ingrediënten (4 personen)
4 hertenmedaillons
(beenhouwerij)
3 stronken witloof
125 g veldsla
3 zoete aardappelen
1 takje verse rozemarijn
2 teentjes knoflook
2 eetl. boter
5 walnootpitten
2 eetl. zachte
veenbessen
2 eetl. geroosterd
sesamzaad
instantsausbinder
2 dl gevogeltefond
(bokaal)
3 eetl. olijfolie
3 eetl. walnotenolie
1 eetl. rodewijnazijn
grof zeezout (molen)
peper en zout
Voorbereiding (15 min.)
- Schil de zoete aardappelen en snij in frieten.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en
snipper fijn.
- Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je
ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol
of glazen fles over rolt).
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (35 min.)
1 Schik de zoeteaardappelfrieten op een bakplaat.
Meng het knoflook en de sesamzaadjes met de olijfolie
en besprenkel er de frietjes mee. Kruid met zeezout en
de rozemarijn en zet 30 min. in de voorverwarmde
oven. Schep halverwege even om.
2 Meng intussen de walnotenolie met de rodewijnazijn,
peper en zout.
3 Meng het witloof met de veldsla en besprenkel met
de vinaigrette. Verdeel er de grofgehakte walnoten en
de zachte veenbessen over. Kruid met zeezout.
4 Smelt de boter in een pan en bak de hertenmedaillons 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid
met peper en zout en laat verder bakken op een zacht
vuur (hert wordt rosé gegeten).
5 Haal het vlees uit de pan en hou warm onder
aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de
pan met de gevogeltefond. Schraap de braadresten
los met een houten lepel en bind de saus met
instantsausbinder.
Afwerking
Snij de hertenmedaillons in sneetjes en serveer met
het slaatje en de zoeteaardappelfrieten.
Château Coufran
A.O.P. Haut-Médoc
St. Bernardus Abt 12
Sterk donker bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 618 kcal - Vetten 40,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 10,3 g - Koolhydraten 23,5 g (waarvan) suikers 9,9 g Vezels 5,9 g - Eiwitten 37,5 g - Zout 0,6 g
Zwart of rood
Zwart: de laagste prijzen
Rood: promo’s boven op de laagste prijzen
Goed voorbereid
met MyColruyt
Maak je boodschappenlijstje met de
MyColruyt-app en sorteer het volgens
de indeling van je Colruyt-winkel.
Handig én efficiënt!
Volg ons ook online
Je vindt al onze recepten en meer op
colruyt.be of via onze sociale media.
Laat je inspireren!
Colruyt Laagste Prijzen
Colruyt Lekker koken
@colruyt_be
Colruyt (NL/FR)
Colruyt Laagste Prijzen
ColruytLekkerKoken
@colruyt
Ontvang je liever geen folder meer?
Uitschrijven kan via onze Klantendienst op het nummer 02 345 2345.
Vit 2522
V.U.: N.V. Etn./Éts Fr. Colruyt S.A.,
Edingensesteenweg 196, B-1500 Halle.
Gedrukt op 100% kringlooppapier en/of
(kringloop)papier met papiervezel uit
verantwoord beheerde bossen.
Geldig van 30/11 t.e.m. 6/12/2022.
2
Ons vakmanschap drink je met verstand
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand