40 min.
2,90
Boerenworst met preistamppot
Ingrediënten (4 personen)
4 boerenworsten varken
(beenhouwerij)
200 g gerookte spekblokjes
800 g preiwitten
12 aardappelen
2 eetl. boter
2 dl melk
1 eetl. mosterd op traditionele wijze
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding (10 min.)
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de prei in dunne ringen.
Bereiding (30 min.)
1 Bak het spek ± 2 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
2 Voeg de prei toe en laat enkele min. stoven. Roer regelmatig om.
3 Doe er de aardappelen bij en leng aan met de melk. Kruid met peper, zout
en nootmuskaat. Dek af en laat 20 à 25 min. sudderen.
4 Smelt intussen de boter in een braadpan. Leg er de boerenworsten in en laat
5 min. op een matig vuur bakken (niet in prikken). Draai om en bak nog 5 min.
op een zacht vuur.
5 Plet de stamppot met een pureestamper. Breng op smaak met de mosterd
en meng goed.
Château Agram
A.O.P. Corbières
Kwak
Amberbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 756 kcal - Vetten 38,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 16,5 g Koolhydraten 52,9 g (waarvan) suikers 20,4 g - Vezels 9,8 g - Eiwitten 44,6 g - Zout 4,2 g
25 min.
5,80
Noedels met Thaise groenten en
gemarineerde scampi’s
Ingrediënten (4 personen)
500 g gemarineerde scampi’s
‘jumbo’ (versmarkt)
700 g stoofgroenten Thaï (versmarkt)
1/2 bosje lente-ui
1 plantje koriander
1 cm gember
1 teentje knoflook
270 g udonnoedels
2 eetl. sesamzaad
2 eetl. rijstolie
2 eetl. sojasaus
zout
Voorbereiding (10 min.)
- Snij de lente-uitjes fijn.
- Pluk de blaadjes koriander.
- Snipper het knoflook fijn.
- Rasp de gember.
- Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag,
zonder vetstof.
Bereiding (15 min.)
1 Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet
af en laat uitlekken.
2 Verhit 1 eetl. rijstolie in een (wok)pan en roerbak het knoflook en de gember
2 min. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak 5 min. Haal uit de pan.
3 Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de pan en roerbak de gemarineerde
scampi’s met de helft van de lente-uitjes 2 min.
4 Voeg de groenten en de noedels toe en besprenkel met de sojasaus. Meng
goed door elkaar.
Afwerking
Verdeel de wok over diepe borden of kommetjes en bestrooi met de
sesamzaadjes, de rest van de lente-uitjes en de koriander.
Argento Chardonnay
Mendoza – Argentinië
Vedett Extra Ordinary IPA
Amberbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 512 kcal - Vetten 15,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,7 g - Koolhydraten
60,6 g (waarvan) suikers 8,3 g - Vezels 7,8 g - Eiwitten 28,8 g - Zout 5,2 g
Geldig van 7/12 t.e.m. 13/12/2022.
6
Ons vakmanschap drink je met verstand
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand