Week X
1
Konijn:
snel en veelzijdig
Beenhouwerij
Parkkonijnenbout
Het is de week van het konijn, en daarom zetten we
dit smaakvolle stukje vlees in de kijker. De voordelen
op een rijtje:
€
• Mager vlees: konijn is mager en heeft een fijne
smaak.
19
92
/kg
• Bron van omega 3: net als vis en walnoten is
konijn een bron van omega 3.
• Maandag tot feestdag: konijn is eigenlijk heel
makkelijk en snel klaar te maken. Je kan er alle
kanten mee uit, van een dagelijks stoofpotje tot
een feestelijk gerecht.
Beenhouwerij
Parkkonijn
Versneden met kop.
Lever en niertjes in apart potje.
9
€ 94
Konijnrollade met witloofpuree
Hoofdgerecht
Ingrediënten (4 personen)
2 konijnfiletrollades (beenhouwerij)
6 stronken witloof
1 bosje waterkers
800 g vastkokende aardappelen
2 el boter
1/2 el suiker
nootmuskaat
peper en zout
Dag 1
Bereiding (35 min.)
1 Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Smelt de helft van de boter in een braadpan
(met deksel) en bak de konijnrollades aan alle
kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Dek af
en laat ± 20 min verder garen.
3 Verwijder intussen de harde kern uit het witloof
en snij de stronken in fijne reepjes. Smelt 1 el boter in
een kookpot en bak het witloof ± 15 min. goudbruin.
Kruid met peper en zout. Bestrooi de laatste 5 min.
met de suiker en laat lichtjes karamelliseren.
4 Prak de aardappelen fijn en roer er het witloof
en het kookvocht van het witloof onder. Kruid met
nootmuskaat, peper en zout.
5 Snij de wortels van de waterkers.
6 Snij de konijnrollades in schuine sneetjes en
verdeel over de borden. Schep er de witloofpuree bij
en werk af met wat waterkers.
Les Hauts Rocs
A.O.P. Côtes du Rhône Villages
Vintense ‘Cépages’ Merlot 0,0 %
Alcoholvrije wijn
Rodenbach Classic
Roodbruin bier
Leffe Bruin 0,0 %
Alcoholvrij bier
Voedingswaarde per persoon
(op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 349 kcal - Vetten 10,6 g (waarvan) verzadigde
vetzuren 5,8 g - Koolhydraten 36,5 g (waarvan) suikers
5,9 g - Vezels 5,6 g - Eiwitten 24,2 g - Zout 1,3 g
35 min.
4,92
5
/kg