Koud buffet
Van hapjes tot drankjes
Een buffettafel kan je vullen met wat je maar wil. Vis,
vlees of veggie in de vorm van hapjes, voorgerechten
en hoofdgerechten. In kleine of grote porties. Alles kan.
Desserten en dranken zorgen voor nog meer afwisseling.
Zo is er extra veel keuze voor je gasten en kunnen ze naar
believen hun bord en glas vullen.
Van kant-en-klaar tot homemade
Combineer zelfgemaakte gerechten gerust met
eenvoudige kant-en-klare alternatieven zoals rauwe
groenten met dipsausjes, kaas- en charcuterieschotels, een
aardappelsalade uit de versmarkt of bereidingen uit onze
beenhouwerij.
Presentatie is alles
Verdeel je gerechten over kommen, schalen en borden van
verschillende groottes. Speel ook wat met hoogtes, kleuren
en smaken. Zo maak je je buffettafel nog aantrekkelijker.
Hoeveel voorzien per persoon?
Hoeveel gerechten je voorziet, hangt af van het aantal
mensen dat je ontvangt. Maar je rekent het best het
volgende per persoon: 300 g vlees of vis, 50 g pasta,
100 g aardappelen, 25 g rijst en 1/3 stokbrood. Zorg ook
voor verschillende wijnen, bieren, frisdranken en water,
eventueel met wat extra smaakmakers.
Picknickweer? Dubbel plezier!
Onze recepten voor koud buffet zijn ook
ideaal om mee te nemen op picknick.
Nog meer tips of inspiratie nodig? Ga naar
onze website of scan deze QR-code.
17