Dag 1
45 min.
4,50
Kalkoenbrochette
met lentepasta
Hoofdgerecht
Ingrediënten (4 personen)
4 gemarineerde kalkoenbrochettes (beenhouwerij)
125 g veldsla
2 courgettes
1 appel (granny smith)
1 onbehandelde citroen (bio)
1/3 meloen
10 g vers basilicum
1 sjalot
2 teentjes knoflook
400 g cavatappi (pasta)
3 el pijnboompitten
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Bereiding in de keuken (30 min.)
1 Snipper de sjalot en de knoflookteentjes fijn. Snij de
courgettes in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de
citroen (je hebt 1 el zeste nodig).
2 Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met
antiaanbaklaag, zonder vetstof.
3 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd:
zie verpakking). Giet af.
4 Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de
fijngesnipperde sjalot en het knoflook glazig. Voeg de
blokjes courgette en de citroenzeste toe en roerbak 10
min. Voeg de pijnboompitten toe en kruid met zwarte
peper en zout.
5 Snij de ongeschilde appel in heel fijne plakjes en dan
in fijne staafjes. Snij de meloen in kleine blokjes.
6 Scheur de basilicumblaadjes fijn. Meng de gekookte
pasta onder de courgetteblokjes. Haal van het vuur en
voeg de meloen, de veldsla, de appel en het basilicum
toe.
Een nieuwe week ontluikt
Bereiding op de barbecue (15 min.)
7 Bak de kalkoenbrochettes 15 min. aan alle kanten op
de barbecue of in een grillpan. Serveer de brochettes
met de pasta.
Vrolijke
lentepasta
Nog citroenen over?
Snij ze in schijven en leg mooi naast elkaar in
diepvrieszakjes. Stop in de diepvries. Gebruik de
citroenschijfjes om bijvoorbeeld je glas water een
smaakje te geven.
Met dit pastagerecht vol frisse en zoete toetsen zeg
je volmondig ‘JA!’ tegen de nieuwe week. Mooi weer
vandaag? Dan kan je al een eerste keer dit jaar de
barbecue aansteken om de kalkoen te bakken.
Restje basilicum?
Maak een snelle pasta pesto
Mix de rest van de blaadjes basilicum met
2 el grana padano, ± 8 el olijfolie, peper en zout.
Als je wat extra pasta kookt, heb je meteen een
goedkope lunch voor de volgende dag.
Slim bespaard
Geldig van 22/3 t.e.m. 4/4/2023.
D
12
La Croix de Paty
A.O.P. Côtes de Bourg
Kwaremont
Blond bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de
ingrediëntenlijst)
Energie 736 kcal - Vetten 17,4 g (waarvan) verzadigde
vetzuren 1,3 g - Koolhydraten 85,5 g (waarvan) suikers 14,2 g
- Vezels 7,8 g - Eiwitten 55,8 g - Zout 0,1 g
Leifheit
Comfort Line rasp
in inox met 4 vlakken
H 23,80 cm
Mag in de vaatwasser.
Garantie: 3 jaar.
€
13
99
Ons vakmanschap drink je met verstand
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand