Colruyt folder - 22/03 - 04/04/2023 - NIET LANGER GELDIG - pagina 5 *

thumbnail - Colruyt-aanbieding - 22/03/2023 - 04/04/2023 -  producten in de aanbieding - bier, tomaten, room, tomatenblokjes, citroensap, Chablis, witte wijn. Pagina 5.
5 / 21

* Geldig in alle winkels Colruyt

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Dag 1 25 min. Week 1 Versmarkt 8,50 Zalm met asperges en groene saus Hoofdgerecht Boni Selection gerookt Atlantisch zalmhaasje 160 g Graatloos. Gekweekte zalm. Herkomst: Noorwegen. 7 Ingrediënten (4 personen) 4 Atlantische zalmfilets met vel (versmarkt) 2 porties kervel (diepvries) 2 el fijngesneden sjalot (diepvries) 1 el fijngesneden peterselie (diepvries) 200 g groene asperges 2 tomaten 1 citroen 2 dl room 1 el boter 400 g Griekse pasta (risoni) 1 dl droge witte wijn 1 blokje visbouillon peper en zout € 89 € 49,31/kg Alternatief voor de zalm in het recept. Diepvries Bereiding (25 min.) 1 Breng 1/2 L water aan de kook in een brede pan en los er het blokje visbouillon in op. 2 Leg de zalmfilets naast elkaar in de visbouillon. Zet het vuur lager en laat de zalm 10 min. garen (het water mag niet koken). 3 Schil intussen de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Pers de citroen. 4 Haal de vis uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken. 5 Smelt de boter in een pan en bak de diepgevroren sjalot kort. Voeg de witte wijn toe en laat stoven tot de sjalot zacht is. Voeg het ingekookte kookvocht, de helft van het citroensap en de room toe. 6 Roer de diepgevroren kervel en peterselie door de saus en laat goed indikken. Kruid met peper en zout. 7 Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 8 Kook de asperges ± 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water met een scheutje citroensap. 9 Snij de tomaten in heel fijne blokjes en verwijder de zaadjes. 10 Schep de asperges uit de pot, laat uitlekken en hou warm. 11 Verdeel de zalm en de asperges over de borden en lepel er wat saus overheen. Dien op met de Griekse pasta en werk af met de tomatenblokjes. Boni Selection kabeljauwhaasjes 7 à 13 stuks ± 1,5 kg Graatloos. Wilde vis. Ingevroren op zee. Herkomst: noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan. € /kg Diepvries Boni Selection fijngesneden sjalotten 250 g 1 € 73 Liever witte asperges? Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze van de top naar de voet. Dat gaat makkelijk met een aspergeschiller. De rest van de bereiding is dezelfde. Chablis A.O.P. ‘La Jouchère’ Laroche 19 30 € 6,92/kg Diepvries Victoria Sterk blond bier Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst) Energie 939 kcal - Vetten 47,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 24,3 g - Koolhydraten 78,3 g (waarvan) suikers 8,9 g - Vezels 3,7 g - Eiwitten 44,6 g - Zout 1,5 g Asperges op hun best Boni Selection fijngesneden peterselie 250 g 1 € 29 • Asperges eet je het best zo snel mogelijk na aankoop. € 5,16/kg • Wil je ze toch bewaren, wikkel ze dan in een vochtige keukenhanddoek. Ze blijven zo tot 2 dagen goed in de koelkast. • Zeker weten of ze nog vers zijn? Controleer dan of de stengel nog recht is en het kopje stevig en onbeschadigd. Ga je voor witte asperges? Vergeet ze dan niet te schillen! Westmark aspergeschiller 6 € 49 5

Andere folders Colruyt

Net binnengekomen folders