Dag 1
25 min.
Week 1
Versmarkt
8,50
Zalm met asperges en groene saus
Hoofdgerecht
Boni Selection
gerookt Atlantisch
zalmhaasje
160 g
Graatloos. Gekweekte zalm.
Herkomst: Noorwegen.
7
Ingrediënten (4 personen)
4 Atlantische zalmfilets met vel (versmarkt)
2 porties kervel (diepvries)
2 el fijngesneden sjalot (diepvries)
1 el fijngesneden peterselie (diepvries)
200 g groene asperges
2 tomaten
1 citroen
2 dl room
1 el boter
400 g Griekse pasta (risoni)
1 dl droge witte wijn
1 blokje visbouillon
peper en zout
€ 89
€ 49,31/kg
Alternatief voor de zalm
in het recept.
Diepvries
Bereiding (25 min.)
1 Breng 1/2 L water aan de kook in een brede pan en los er het blokje visbouillon
in op.
2 Leg de zalmfilets naast elkaar in de visbouillon. Zet het vuur lager en laat de zalm
10 min. garen (het water mag niet koken).
3 Schil intussen de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Pers
de citroen.
4 Haal de vis uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht tot de helft inkoken.
5 Smelt de boter in een pan en bak de diepgevroren sjalot kort. Voeg de witte wijn
toe en laat stoven tot de sjalot zacht is. Voeg het ingekookte kookvocht, de helft van
het citroensap en de room toe.
6 Roer de diepgevroren kervel en peterselie door de saus en laat goed indikken.
Kruid met peper en zout.
7 Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
8 Kook de asperges ± 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water met een
scheutje citroensap.
9 Snij de tomaten in heel fijne blokjes en verwijder de zaadjes.
10 Schep de asperges uit de pot, laat uitlekken en hou warm.
11 Verdeel de zalm en de asperges over de borden en lepel er wat saus
overheen. Dien op met de Griekse pasta en werk af met de tomatenblokjes.
Boni Selection
kabeljauwhaasjes
7 à 13 stuks ± 1,5 kg
Graatloos. Wilde vis. Ingevroren op zee.
Herkomst: noordoostelijk deel
van de Atlantische Oceaan.
€
/kg
Diepvries
Boni Selection
fijngesneden sjalotten
250 g
1
€ 73
Liever witte asperges?
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en schil ze van de top naar de voet.
Dat gaat makkelijk met een aspergeschiller. De rest van de bereiding is dezelfde.
Chablis A.O.P. ‘La Jouchère’
Laroche
19
30
€ 6,92/kg
Diepvries
Victoria
Sterk blond bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 939 kcal - Vetten 47,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 24,3 g - Koolhydraten 78,3 g
(waarvan) suikers 8,9 g - Vezels 3,7 g - Eiwitten 44,6 g - Zout 1,5 g
Asperges op hun best
Boni Selection
fijngesneden peterselie
250 g
1
€ 29
• Asperges eet je het best zo snel mogelijk na aankoop.
€ 5,16/kg
• Wil je ze toch bewaren, wikkel ze dan in een vochtige
keukenhanddoek. Ze blijven zo tot 2 dagen goed in de koelkast.
• Zeker weten of ze nog vers zijn? Controleer dan of de stengel nog
recht is en het kopje stevig en onbeschadigd.
Ga je voor witte asperges?
Vergeet ze dan niet te schillen!
Westmark
aspergeschiller
6
€ 49
5