BARBECUE
BBQ-TRENDS
RIDE THE WAVE
Vis en schaaldieren zitten al enkele jaren in de lift. Want barbecues zijn niet
alleen voor vleesliefhebbers! In de landen rond de Middellandse Zee bestaat
een sterke traditie om vis op de grill of à la plancha te bereiden.
Zeebrasem, zeebaars en sardines zijn er heel populair. Ontdek onze
bereidingen en assortimenten voor de barbecue in onze visafdeling.
Elk jaar groeit hun succes en ons aanbod.
WELKE VIS KIES JE?
Kies vis met stevig vlees of filets van
grote vissen. Die kunnen beter tegen
de hitte van de barbecuekolen. Laat
er het vel en de schubben aan zitten
om het vlees te beschermen tegen
verbranding. Ook schaaldieren zoals
scampi's, garnalen en langoustines zijn
heerlijk op de barbecue.
WELKE BEREIDING?
Grill, plancha, in papillot … Alles mag!
Het hangt allemaal af van de vis en het
gekozen recept. In het Middellandse
Zeegebied wordt plancha veel gebruikt.
Dit is de ideale bereiding voor mensen
met een hoge cholesterol, omdat er
geen olie op de bakplaat wordt gegoten.
Mijn perfect gebakken tonijn is een
waar genot. Door hem slechts kort te
bakken, blijft het vlees heerlijk zacht.
De marinade
Gebruik je een rooster? Vet dat dan in
met wat olie, zodat je vis of brochettes
er niet aan blijven kleven. Als je vis
dik is en lang moet garen, hou je
het rooster 13-15 cm van de kolen.
Voor meer verfijnde gerechten is een
bereiding in papillot ideaal.
In het barbecueseizoen biedt onze
visafdeling verschillende marinades,
aangepast aan ieders smaak.
De marinades die het meest aanslaan?
De Provençaalse marinade met olijfolie,
knofl ook, peterselie en een
beetje kruiden.
De Mexicaanse, meer pittige versie
is ook erg populair (teentjes
knofl ook, 2 bosuitjes
1 klein groen pepertje, paprikapoeder,
komijn, gedroogde oregano, tequila).
EEN TRUCJE TEGEN
GEURTJES?
Kies eerder voor zalm of witte vis zoals
kabeljauw dan voor een blauwe vis
zoals sardines of brasem. Die eerste
categorie geeft geen onaangename
geurtjes af, in tegenstelling tot de
tweede categorie, en is vrij neutraal van
smaak. Zalm is trouwens de favoriete
vis van mijn kinderen! Als ik zin heb in
sardientjes ga ik naar mijn moeder, die
een grote tuin heeft (lacht)!
CORA NATURE BIO
extra zuivere olijfolie
50 cl
€b3,99
shopping
idee
TIP
Spies d
e ga
op een mba's
spies
zodat
ze niet
opkru
llen.
GEURIGE GAMBA'S
OP DE BARBECUE
INGREDIËNTEN
• 8 gamba's
Voor de marinade
• 4 el whisky
• 4 el olijfolie
• 1 fijngehakte sjalot
• 2 geplette teentjes knofl ook
• De geraspte schil en het sap van
één limoen
• 1 tl paprikapoeder
• Peper en zout
Spiesen
37
RUSTTIJD
10 min
3 uur
GEMAKKELIJK
4 PERS.
€€
- Vermeng alle ingrediënten van de marinade in
een kom: whisky, olie, sjalot, knoflook en paprika.
Leg de garnalen in een schaal en besprenkel ze
met de marinade.
Dek af en bewaar minstens 3 uur in de koelkast.
- Spies de gamba's op een spies en grill ze.
- Dien meteen op.