Cora folder - 01/05 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 37 *

thumbnail - Cora-aanbieding - 01/05/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - bakplaat, bosui, kabeljauw, knoflook, limoen, Moët & Chandon, oregano, paprikapoeder, teentjes, tonijn, zalm, peterselie, olijfolie, grill, garnalen, kom, Tequila, whisky, BBQ, koelkast. Pagina 37.
37 / 85

* Geldig in alle winkels Cora

Producten in deze folder

 
BARBECUE BBQ-TRENDS RIDE THE WAVE Vis en schaaldieren zitten al enkele jaren in de lift. Want barbecues zijn niet alleen voor vleesliefhebbers! In de landen rond de Middellandse Zee bestaat een sterke traditie om vis op de grill of à la plancha te bereiden. Zeebrasem, zeebaars en sardines zijn er heel populair. Ontdek onze bereidingen en assortimenten voor de barbecue in onze visafdeling. Elk jaar groeit hun succes en ons aanbod. WELKE VIS KIES JE? Kies vis met stevig vlees of filets van grote vissen. Die kunnen beter tegen de hitte van de barbecuekolen. Laat er het vel en de schubben aan zitten om het vlees te beschermen tegen verbranding. Ook schaaldieren zoals scampi's, garnalen en langoustines zijn heerlijk op de barbecue. WELKE BEREIDING? Grill, plancha, in papillot … Alles mag! Het hangt allemaal af van de vis en het gekozen recept. In het Middellandse Zeegebied wordt plancha veel gebruikt. Dit is de ideale bereiding voor mensen met een hoge cholesterol, omdat er geen olie op de bakplaat wordt gegoten. Mijn perfect gebakken tonijn is een waar genot. Door hem slechts kort te bakken, blijft het vlees heerlijk zacht. De marinade Gebruik je een rooster? Vet dat dan in met wat olie, zodat je vis of brochettes er niet aan blijven kleven. Als je vis dik is en lang moet garen, hou je het rooster 13-15 cm van de kolen. Voor meer verfijnde gerechten is een bereiding in papillot ideaal. In het barbecueseizoen biedt onze visafdeling verschillende marinades, aangepast aan ieders smaak. De marinades die het meest aanslaan? De Provençaalse marinade met olijfolie, knofl ook, peterselie en een beetje kruiden. De Mexicaanse, meer pittige versie is ook erg populair (teentjes knofl ook, 2 bosuitjes 1 klein groen pepertje, paprikapoeder, komijn, gedroogde oregano, tequila). EEN TRUCJE TEGEN GEURTJES? Kies eerder voor zalm of witte vis zoals kabeljauw dan voor een blauwe vis zoals sardines of brasem. Die eerste categorie geeft geen onaangename geurtjes af, in tegenstelling tot de tweede categorie, en is vrij neutraal van smaak. Zalm is trouwens de favoriete vis van mijn kinderen! Als ik zin heb in sardientjes ga ik naar mijn moeder, die een grote tuin heeft (lacht)! CORA NATURE BIO extra zuivere olijfolie 50 cl €b3,99 shopping idee TIP Spies d e ga op een mba's spies zodat ze niet opkru llen. GEURIGE GAMBA'S OP DE BARBECUE INGREDIËNTEN • 8 gamba's Voor de marinade • 4 el whisky • 4 el olijfolie • 1 fijngehakte sjalot • 2 geplette teentjes knofl ook • De geraspte schil en het sap van één limoen • 1 tl paprikapoeder • Peper en zout Spiesen 37 RUSTTIJD 10 min 3 uur GEMAKKELIJK 4 PERS. €€ - Vermeng alle ingrediënten van de marinade in een kom: whisky, olie, sjalot, knoflook en paprika. Leg de garnalen in een schaal en besprenkel ze met de marinade. Dek af en bewaar minstens 3 uur in de koelkast. - Spies de gamba's op een spies en grill ze. - Dien meteen op.

Andere folders Cora

Net binnengekomen folders