Nectarines-abrikozentaart
met amandelen
8 porties
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
1 bladerdeeg
400 g nectarines in partjes
400 g halve abrikozen
150 g amandelpoeder
150 g rietsuiker
150 g boter (op kamertemperatuur)
3 eieren
3 eetl. bloem
1 zakje vanillesuiker
2 eetl. abrikozenconfituur
2 eetl. gepelde, ongezouten
pistachenoten
• 1 snuifje zout
Recept
Hak de pistachenootjes grof, laat de nectarinepartjes
en de halve abrikozen uitlekken. Meng het amandelpoeder
met de rietsuiker, het zakje vanillesuiker en een snuifje zout.
Meng afwisselend een deel van het amandelmengsel en een ei
onder de boter, tot het amandelmengsel volledig gemengd
is met de boter en de 3 eieren.Schep de bloem onder
het boter-amandelmengsel.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in
een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed
aan en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er
het amandelmengsel over en leg er langs de randen de
nectarinepartjes op. Schik de halve abrikozen meer naar
het midden van de taart met de bolle kant naar boven.
Schuif de taart gedurende 40 min. in een op 200 °C
voorverwarmde oven (dek indien ze te bruin kleurt af
met een vel aluminiumfolie. De taart is gaar als je er
een mes insteekt en het er droog uitkomt.
Laat de taart volledig afkoelen, strijk in met 1 à 2 eetl.
lichtjes opgewarmde abrikozenconfituur.
Strooi er de grofgehakte pistachenootjes over.
Smakelijk!
3,
4,99
99
1ad
60 % Muscat
d’Alexandrie
40 % Muscat
Petits Grains
Ref.1713979
75 cl
Gele of witte nectarines
Herkomst: Spanje/Italië
1,
Per 2
Bladerdeeg
CORA
1 kg : 2,17 €
Per stuk : 0,79 €
00
2 x 230 g
2,
Grote
vruchten
W ij n t ip
Mas de la
Garrigue
2020
Côtes Catalanes
Zoete Muscat
IGP, MP
Vanillesuiker
CORA
1 kg : 11,87 €
0,
89
10 x 7,5 g
Confituur
CORA
Abrikozen
1 kg : 2,43 €
49
0,
90
370 g
7a
A 0607 13_07 Festival du frais POSTBAT.indd 7
24/06/21 19:40