Delhaize folder - 01/02 - 31/03/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 20 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/02/2021 - 31/03/2021 -  producten in de aanbieding - balsamicoazijn, basilicum, bessen, bieslook, platte peterselie, citroen, hazelnootolie, hazelnoten, kabeljauw, knoflook, linzen, mosterd, pan, ravioli, rijst, rode bessen, spinazie, tijm, waterkers, witte wijn, olijfolie, frambozen, garnalen, wijn, carpaccio, kom, ricotta, risotto. Pagina 20.
20 / 121

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
PROEF HET SEIZOEN STOEMP VAN RAPEN EN SPINAZIE MET HAZELNOTEN CARPACCIO VAN RAPEN MET GRIJZE GARNALEN  15 MIN + 30 MIN KOOKTIJD  GEMAKKELIJK  15 MIN (+ 5 MIN RUSTTIJD)  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS.  €€€  4 PERS. 297 KCAL/ PORT. Vetten: 25 g - Koolhydraten: 9 g 240 KCAL/ PORT. Vezels: 8 g - Eiwitten: 5 g Schil 2 bussels rapen, snijd ze in blokjes en doe ze in een kookpot. Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng aan de kook. Laat ± 30 min op een matig vuurtje sudderen tot volledige verdamping van het water en haal de kookpot van het vuur. Voeg meteen 200 g jonge spinazieblaadjes toe, samen met 6 el olijfolie, en plet alles met een pureestamper. Breng de groentepuree verder op smaak en besprenkel ze met enkele druppels hazelnootolie. Gril 50 g grofgehakte geroosterde hazelnoten zonder toevoeging van vetstof in een antiaanbakpan, met een beetje zout en Espelettepeper. Bestrooi er de stoemp mee en serveer. Er bestaan veel manieren om deze superstoemp te proeven: als bijgerecht bij wild, rood vlees, gegrilde vis … keuze genoeg! LINZENSALADE MET RAPEN EN COPPA  25 MIN  GEMAKKELIJK 357 KCAL/ PORT. Vetten: 17 g - Koolhydraten: 6 g  €€€  4 PERS. Vetten: 18 g - Koolhydraten: 28 g Vezels: 8 g - Eiwitten: 16 g Vezels: 2 g - Eiwitten: 14 g Rasp de zeste van 1 biocitroen fijn en houd apart. Schil 4 grote rapen en snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Doe ze in een slakom en besprenkel ze met het sap van 2 biocitroenen (dus ook van de geraspte citroen). Meng met 4 el olijfolie, peper en zout. Laat 5 min rusten. Laat de plakjes uitlekken en schik ze mooi op de borden. Roer 180 g natuuryoghurt (1 pot) onder de rest van de dressing en breng verder op smaak. Besprenkel de carpaccio met een beetje dressing en een scheutje olijfolie. Bestrooi ze met geraspte citroenzeste, verdeel er 200 g gepelde grijze garnalen bovenop en kruid met peper. Werk af met fijne citroenschijfjes en met de plukjes waterkers. Dien meteen op. Mag het nog chiquer zijn? Werk je carpaccio af met zalmeitjes en/of vervang de citroenschijfjes door frambozen of rode bessen in de zomer. Kook 160 g groene biolinzen met 4,8 dl water volgens de instructies op de verpakking. Schil 1 bussel rapen, snijd ze in kleine partjes en voeg ze 5 min voor het einde van de kooktijd toe. Hak 1 sjalot fijn en meng ze in een kom met 1 klein geperst teentje knoflook, 3 el water, 1 el mosterd, 3 el witte balsamicoazijn, 1 el alcoholazijn en 4 el slaolie. Voeg 1 gehakte bussel bieslook toe en breng verder op smaak. Giet de linzen en de rapen af. Spoel ze grondig met koud water, meng ze met de dressing, verdeel er 80 g ‘ultrafijne’ coppa taste of Inspirations bovenop en serveer. Bestrooi eventueel met een beetje Espelettepeper. Bak de sneetjes coppa ± 8 min krokant in de oven op 180°C voor een heerlijke krokantsmeltende ervaring. RAVIOLI VAN RAPEN MET RICOTTA EN SAUCE VIERGE  20 MIN  GEMAKKELIJK 522 KCAL/ PORT.  €€€  4 PERS. Vetten: 49 g - Koolhydraten: 10 g Vezels: 6 g - Eiwitten: 10 g GEBAKKEN KABELJAUW EN RISOTTO MET RAPEN Snijd 4 heel grote ongeschilde rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dompel ze 2 min in een kookpot kokend gezouten water. Haal ze uit de kookpot en dompel ze in koud water. Meng 250 g ricotta met geraspte zeste van 1 biocitroen (naar eigen smaak), Espelettepeper en zout. Schik de uitgelekte raapplakjes op de borden, schep er een toefje ricotta op en plooi ze in 2. Hak 100 g ‘Halfgedroogde en gemarineerde tomatenschijfjes in basilicum’ Sud’n’Sol (1 schaaltje) en ½ bussel bladpeterselie. Meng ze met 60 g babykappertjes (uitgelekt gewicht), 1,5 dl slaolie en de olie uit het schaaltje tomaten. Overgiet de ravioli met deze saus en serveer. 20  40 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. 582 KCAL/ PORT. Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van 1 geschilde bussel rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met 1 el olijfolie, peper, zout en 2 takjes tijm. Bak ze goudbruin in de oven. Breng intussen 6 dl water aan de kook met 1 gevogeltebouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit 1 gehakte sjalot, de raapblokjes en 1 geperst teentje knoflook 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er 250 g arboriorijst bij, meng 2 min en overgiet met 1,5 dl witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min in totaal). Snijd 800 g kabeljauwhaasje in 4 porties en bak ze 5 min goudbruin in een braadpan met 30 g boter. Kruid met peper en zout en voeg 2 takjes tijm toe. Roer 50 g geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de geroosterde raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders