Delhaize folder - 01/02 - 31/03/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 50 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/02/2021 - 31/03/2021 -  producten in de aanbieding - aardappelen, basilicum, bieslook, citroen, citroengras, keukenpapier, knoflook, Moët & Chandon, mosterd, oregano, pan, panko, Polpa, rode vruchten, rode wijn, rozemarijn, salie, serranoham, teentjes, tijm, tomaten, witte wijn, yoghurt, zoete witte wijn, peterselie, olijfolie, olijven, griekse yoghurt, groene olijven, groene pepers, wijn, dragon. Pagina 50.
50 / 121

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
VANDAAG KOOP IK … OSSO BUCO MET TOMAAT STOOFPOTJE VAN MECHELSE KOEKOEK MET OLIJVEN EN CITROEN  15 MIN + 2 U KOOKTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS.  20 MIN + 1 U KOOKTIJD  GEMIDDELD  €€€  4 PERS. 419 KCAL/ PORT. 948 KCAL/ PORT. Vetten: 25 g - Koolhydraten: 119 g Vezels: 12 g - Eiwitten: 58 g Vetten: 33 g - Koolhydraten: 10 g Vezels: 1 g - Eiwitten: 38 g 1 Mechelse koekoek 3 sjalotten 500 g kleine vastkokende aardappelen 2 citroenen 2,5 dl zoete witte wijn 130 g groene olijven gevuld met Serranoham Serpis (1 blik) • 1 el biokippenbouillon in poeder • • • • • • • • • • • • • • 50 g boter 2 takjes salie 2 laurierblaadjes 2 takjes rozemarijn 1 hele knoflookbol 2 citroengrasstengels 2 kleine groene pepers Peper en zout 1 Snijd de geschilde citroenen en sjalotten in grote stukken. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en snijd ze overlangs in 2. Pel de knoflookbol, zonder de teentjes los te maken, en snijd hem horizontaal in 2. Snijd de pepertjes in 2 en ontpit ze. 2 Snijd de kip in 4. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort op een vrij hoog vuur aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete boter. Meng intussen het bouillonpoeder met 1 l warm water. Voeg de sjalotten, de citroenen, de knoflook, het citroengras, de pepertjes, de salie, de laurierblaadjes en de rozemarijn toe in de sauteerpan. Meng 1 min en overgiet dan met de wijn en de warme bouillon. Zet het deksel op de pan en laat 30 min op een zacht vuurtje pruttelen. 3 Voeg de hele geschilde aardappelen toe en laat zonder deksel nog 30 min op een zacht vuurtje pruttelen. De saus moet voldoende inkoken. Voeg de olijven toe en breng verder op smaak. 4 Werk eventueel af met citroenschijfjes en met verse kruiden. Dien heet op. • 4 sneden osso buco • 2 kl biokippenbouillon in • • • • • • • • • • • • • BANDOL 2019 Frankrijk Provence Een wijn met een vleugje rode vruchten, die wat weg heeft van cuberdons. Geen zoete witte wijn in huis? Gebruik gewoon droge witte wijn en voeg er een beetje honing aan toe. (± 1,2 kg) 1 wortel 1 selderstengel 2 sjalotten 3 blikken ‘Polpa’ Mutti (fijne tomatenpulp ‐ 3 x 400 g) 500 g linguine 50 g bloem 2,5 dl rode wijn poeder 5 cl olijfolie 50 g boter 3 takjes tijm 4 takjes oregano 1 teentje knoflook 1 el kruiden ‘Italia mix’ Market Fresh • Peper en zout 1 Kruid de sneden osso buco met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er het de overtollige bloem af en bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete olijfolie en boter. 2 Snijd de geschilde wortel intussen in schijfjes. Snipper de selder, de sjalotten en de knoflook. 3 Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de groenten, de knoflook, de tijm en de helft van de oregano gedurende 1 min in. Leg er de sneetjes osso buco bovenop. Bestrooi ze met de Italiaanse kruidenmix en het bouillonpoeder. Voeg de rode wijn en de tomatenpulp toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Haal het deksel van de pan en laat nog 1 u koken. Breng verder op smaak. 4 Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Serveer ze bij de osso buco. Werk af met de rest van de oregano. Zero waste-tip: gebruik de schil en het loof van je groenten voor een zelfgemaakte bouillon. Kijk snel op p. 22! KALKOENSCHNITZELS MET ZOETE AARDAPPELFRIETJES  35 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. 838 KCAL/ PORT. • • • • • • • Vetten: 36 g - Koolhydraten: 75 g Vezels: 2 g - Eiwitten: 51 g 4 kalkoenlapjes (600 g) 3 eieren 1 citroen 100 g bloem 100 g panko Druivenpitolie Peper en zout Voor de zoete aardappelfrietjes: • 1 kg grote zoete aardappelen • 4 el olijfolie • 4 takjes tijm • Peper en zout Voor de dragonsaus: • 4 el Griekse yoghurt • 1 el mosterd • 3 takjes dragon • Peper en zout 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in frietjes en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze 25 min in de oven. 2 Meng de eieren met peper en zout. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er de overtollige bloem af en dompel ze in de losgeklopte eieren. Haal ze ten slotte door de panko. Bak de schnitzels goudbruin op een matig vuurtje in 2 grote braadpannen met een beetje druivenpitolie (warm, maar niet dampend). 3 Maak de saus: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte dragon, peper en zout. 4 Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de zoete aardappelfrietjes, de saus en citroen. Geef er een slaatje bij. Is anijssmaak niet echt je ding? Vervang de dragon door een ander vers kruid naar keuze: bieslook, basilicum, peterselie ... 50 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders