Delhaize folder - 01/02 - 31/03/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 54 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/02/2021 - 31/03/2021 -  producten in de aanbieding - kaas, melk, Moët & Chandon, Raclette, gouda, Gamma. Pagina 54.
54 / 121

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
Onze producenten achterna “Dag Floris. Het Hinkelspel is dus het resultaat van een vriendschap ...” FLORIS LEPERCQ: “Inderdaad, Alexander, Jos en Bart waren goede vrienden en woonden in een gemeenschap ‒ het waren de jaren ’70 hé … Door de oliecrisis vielen ze alle drie zonder werk. Rond de keukentafel hebben ze dan beslist om hun eigen ambachtelijke kaasmakerij op te richten. De industriële kaas die in Nederland opgang maakte, vonden ze maar niks. Ze namen eerder het Franse model als voorbeeld, met alle vakkennis en de kaastradities. In 1982 hebben ze hun coöperatieve opgericht, want die bedrijfsvorm paste perfect bij hun waarden. En tot vandaag werkt Het Hinkelspel nog altijd volgens datzelfde model.” “Is een coöperatieve een vorm van solidariteit?” FLORIS: “Exact. Je kunt zeggen dat alle leden van de coöperatieve (ze zijn met 75) allemaal solidair zijn met ons project. Ieder van ons deelt de passie voor echte ambachtelijke kaas en we willen samen de lokale economie ondersteunen. Een coöperatieve is ook heel democratisch, want iedereen heeft hetzelfde stemrecht. Hierdoor kunnen we de boeren op een eerlijke manier vergoeden.” “Jullie maken biokazen met rauwe melk. Zijn ze daardoor ook lekkerder?” FLORIS: “Maar natuurlijk! Rauwe melk heeft meer smaak omdat ze nog niet verwerkt is, vooral als het biomelk is. In tegenstelling tot gepasteuriseerde melk, kan rauwe melk niet wachten: daar gaan we meteen mee aan de slag. Het moet ook melk van topkwaliteit zijn. En de rijping van de kaas maakt ook het verschil. Hier hebben we ruimschoots de plaats en de tijd voor. Onze Herbie rijpt bijvoorbeeld 6 à 7 weken, terwijl een klassieke gouda na 3 weken al in de winkel ligt. Wij voegen ook slechts het strikt noodzakelijke toe: een heel klein beetje zout, maar absoluut geen bewaar- of kleurmiddelen.” “Sinds 2001 maken we al onze kazen met biomelk.” “Waar komen jullie ingrediënten vandaan?” FLORIS: “We kopen onze koemelk van twee boerderijen in de buurt (WestVlaanderen). Hetzelfde geldt voor onze specerijen en aroma’s die we in Nederland gaan halen bij bioproducenten die net zo gedreven zijn door kwaliteit als wij. Enkel het fenegriekzaad komt van ver ‒ het is dan ook een Indische specerij ‒ maar zelfs dat is biologisch geteeld!” “Mag ik je snelheid even testen? Hoe leg je in een minuut jullie gamma uit aan onze Goebezigers?” FLORIS: “Oké! We werken met koeien- en geitenmelk. Daar maken we drie soorten kaas van. Gladde, harde kaas in goudastijl, kaas met gewassen korst zoals bij de abdijkazen en de geaderde blauwe schimmelkazen. We voegen ook verschillende kruiden toe, zoals in de Herbie die je bij Delhaize vindt. Maar als je Gent een keer bezoekt, dan kun je al onze kazen testen in ons verkooppunt op de Lousbergmarkt. Dat is een grote overdekte markt die we delen met andere kleinschalige producenten die in dezelfde waarden geloven als wij.” 54 Twee soorten kaas gemaakt met rauwe melk! Herbie Fenegriek Op smaak gebracht met fenegriekzaad, een heerlijke Indische specerij. Het hele jaar door te verkrijgen bij Delhaize. Herbie Latino Op smaak gebracht met paprika, gedroogde tomaten en aromatische kruiden. Enkel te verkrijgen in de lenteen zomermaanden. DE PRAKTISCHE MINIGIDS 3 WEKEN Je kunt de Herbie met rauwe melk heel goed bewaren dankzij het lange rijpingsproces: tot 3 weken na opening. GENIET ERVAN ... • In blokjes bij een stevig Belgisch blond bier. • Gewoon op een heerlijke bioboterham met gezouten boter. • Gesmolten als raclette of fondue (om af te wisselen). WAAROM Hinkelspel? Omdat je in het leven (en in de kaasproductie) de ene stap na de andere zet om uiteindelijk je doel te bereiken!

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders