BIO SMAAKT NAAR MEER
CHARLOTTE
CHAIDRON
Brand Development
Manager
“Wat zijn Delhaizes doelstellingen
voor bioproducten?”
CHARLOTTE CHAIDRON: “Delhaize wil betere
voeding voor iedereen. We bieden onze
klanten het beste dat onze velden en
weiden te bieden hebben. Bij Delhaize vind
je voor vrijwel elk product een biovariant,
zowel voor fruit, groenten, vlees, vis, pasta,
koekjes, ontbijtgranen, kaas, yoghurt,
desserts, roomijs als bereide gerechten. Wat
in 1990 begon met onze eerste bioyoghurt,
is uitgegroeid tot een aanbod van meer
dan 800 bioproducten.”
ROSBIEF MET KRIELTJES
EN GEGRILDE GROENTEN
KCAL/
PORT.
•
•
•
•
•
•
958
KCAL/
PORT.
Vezels: 7 g - Eiwitten: 46 g
•
•
•
•
•
•
50 g bioboter
4 takjes biotijm
4 takjes biorozemarijn
1 el bio Provençaalse kruiden
Fleur de sel
Peper en zout
1 Haal de rosbief 1 u op voorhand uit de koelkast. Verwarm de oven
voor op 180°C.
2 Doe de hele krieltjes in een ovenschaal, meng ze met de helft van
de olijfolie, peper, fleur de sel en de Provençaalse kruiden. Schuif
45 min in de oven.
3 Snijd de wortelen en snijd ze in dikke schuine plakjes. Ontpit de
courgettes en snijd ze in staafjes. Verdeel de bloemkool in roosjes.
Dompel alle groenten in een grote kookpot kokend gezouten water en
reken 5 min kooktijd. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
4 Bak de rosbief rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een
braadpan met de hete boter. Kruid met peper, zout en voeg 2 takjes
tijm toe. Leg de rosbief in een heel grote ovenschaal. Meng de uitgelekte
groenten met de rest van de olijfolie, de rozemarijn, de rest van de tijm,
peper en zout. Schik ze rond de rosbief.
5 Zet de ovenschaal met de krieltjes in het onderste deel van de oven
(die zijn intussen al 20 min aan het bakken) en schuif de schaal met het
vlees en de groenten in het bovenste deel. Reken 20 à 25 min kooktijd.
6 Bedek de rosbief met aluminiumfolie, laat hem 5 min rusten
en snijd hem dan pas in sneetjes. Serveer met de krieltjes en de
gegrilde groenten.
Als je de rosbief 1 u op voorhand uit de koelkast haalt en hem eerst rondom
goudbruin in een braadpan bakt, mag je 15 min kooktijd (op 180°C) per kg
rekenen om het vlees saignant te bakken. Andere methode: schuif de rosbief
1 u in de oven op 60°C en bak hem dan goudbruin in een braadpan.
84
dat bioproducten voor iedereen toegankelijk
zijn, maar dat de prijzen ook rechtvaardig
zijn voor de boeren die op biologische
teelt overschakelden.”
45 MIN GEMAKKELIJK €€€ 4 PERS.
Vetten: 18 g - Koolhydraten: 27 g
1 biorosbief van 1,5 kg
500 g biowortelen
1 biobloemkool
3 ronde biocourgettes
1 kg biokrieltjes
6 el bio-olijfolie
“Staat bio gelijk aan duurder?”
CHARLOTTE: “Met ons prijsbeleid zorgen we ervoor
ZALM MI-CUIT, GEVULDE ZOETE
PUNTPAPRIKA’S EN RUCOLASAUS
50 MIN GEMAKKELIJK €€€ 8 PERS.
463
“Dus wie beter wil eten, moet bio eten?”
CHARLOTTE: “Ja, want beter eten betekent ook een
authentieke smaak, gegarandeerde kwaliteit en
steun aan lokale producenten. Het gaat ook om
het respect voor onze velden, onze planeet en
de biodiversiteit.”
•
•
•
•
•
•
•
•
Vetten: 52 g - Koolhydraten: 60 g
Vezels: 17 g - Eiwitten: 54 g
600 g bio-zalmfilet
4 zoete biopuntpaprika’s
1 ronde biocourgette
½ bioknolselder
350 g gekookte rode biolinzen
4 el bio-olijfolie
6 takjes biotijm
Peper en zout
Voor de rucolasaus:
• 2 biosjalotten
• 100 g biorucola
• 2 dl bioroom
• 1 dl bio witte wijn
• ½ biogroentebouillonblokje
• 20 g bioboter
• Peper en zout
1 Haal de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor
op 180°C.
2 Snijd de geschilde knolselder en de ontpitte courgette in
heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min op een vrij hoog
vuur in een braadpan met de helft van de olijfolie. Kruid met
peper, zout en voeg de ontdooide linzen toe. Meng 2 min en
haal de pan van het vuur.
3 Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Vul ze
met de groentebrunoise en leg ze in een grote geoliede
ovenschaal. Schuif 20 min in de oven.
4 Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min op
een zacht vuurtje in een steelpan met de boter. Voeg de witte
wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe.
Breng aan de kook en laat voor de helft op een matig vuurtje
inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder
op smaak.
5 Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de
zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en gril ze 2 min aan
één kant en 1 min aan de andere kant in de hete braadpan.
Kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe.
6 Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s.
Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.