caesarsalade
raprap
caesarsalade
MMMM, SAPPIGE KIP EN EEN EI DABEI! CAESARSALADE
IS ALTIJD KEIZERLIJK LEKKER, HOE JE ’T OOK MAAKT.
1 x caesarsalade Foodmaker
Voor het broodje erbij:
• 1 ciabatta • 3 el lookolie • 2 el
gedroogde oregano
GEMAKKELIJKER KAN NIET 1 PERS.
in 10 minuten
1 Verdeel de dressing over de salade en hussel goed door elkaar.
2 Er is geen stap twee! Raprap, we zeiden het toch?
TIP: DIT ZUIDERSE BROODJE
SMAAKT ER YUMMIE BIJ.
in 5 minuten
easy
caesarsalade
ALS JE BESEFT DAT JE AL DE HELE DAG HOLT,
EN ÉVEN WIL ZITTEN MET EEN EVENWICHTIGE SALADE.
• 2 voorgegaarde kippenfilets
met caesarkruiden Delhaize
(+/- 340 g) • 4 voorgekookte
eieren • 200 g versneden
ijsbergsla • 12 kerstomaatjes
Delhaize • 75 g schilfers Grana
Padano Delhaize • 50 g croutons
Delhaize • 1 dl dressing
caesarsalade Delhaize
Snijd het brood in sneetjes van zo’n 2 cm dik en
toast ze goudbruin. Sprenkel er wat lookolie over
en werk af met gedroogde oregano.
Hap, 40% van je groenten binnen!
In deze caesarsalade zit meer dan 40% van je dagelijks aanbevolen
hoeveelheid groenten. Da’s typisch voor Foodmaker. Deze Belgische
speler werkt alleen met verse ingrediënten, meestal zelfs van hun
eigen biovelden in Diest. En zo lekker alsof je ze zelf hebt gemaakt.
Alléén verkrijgbaar bij Delhaize.
ALS JE ZIN HEBT IN EEN ROMEINS SLAATJE, MAAR NIET
IN DE VELDSLAG OM DIE OP TAFEL TE ZETTEN.
1 Wil je graag warme stukjes kip in je salade? ’t Zal wel zijn, zo lekker! Warm
ze op zoals vermeld op de verpakking. Snijd in plakjes van ongeveer 1 cm.
2 Snijd de voorgekookte eieren in 4 en de kerstomaten in 2. 3 Schik in een
schaal de ijsbergsla en verdeel er de kip, eitjes en kerstomaten over. En dan de
fameuze final touch: caesardressing erover, de schilfers
Grana Padano en croutons erbovenop.
Cheese! Kaas in een duurzamer zakje.
Heb je het al gemerkt? Die heerlijk dunne
vlokjes van de jonge, Italiaanse Grana
Padano zitten in een ander zakje dan vroeger.
Eentje dat 4 gram minder plastic bevat.
-2,4
TON
per jaar
SUPERGEMAKKELIJK 4 PERS.
435
KCAL/
PORT
vollenbak
caesarsalade
in 25 minuten
Bekijk
de video.
Voor de salade:
• 400 g kippenfilets • 4 eieren
• 8 ansjovisfilets Delhaize
• 2 kroppen Romeinse sla
taste of Inspirations
• 2 avocado’s • sap van 1/2
citroen • 200 g penne
De Cecco • 100 g schilfers
Grana Padano Delhaize
• 2 el kippenkruiden • 3 sneden
Carro Multigranen haverbrood
• 4 el olijfolie • peper en zout
Voor de dressing:
• 2 ansjovisfilets Delhaize
• 1 ei • 1 eidooier • 1 teentje
knoflook • sap van 1/2 citroen
• 2 el geraspte Grana Padano
Delhaize • 1 el mosterd Bister
• 5 dl zonnebloemolie • peper
en zout
ALS JE BRUIST VAN STRIJDLUST OM EEN SLAATJE
TE PREPAREREN WAAR CAESAR TROTS OP ZOU ZIJN!
1 Begin met de dressing. Voeg alle ingrediënten, behalve de olie, in een maatbeker.
Zet de mixer recht in de maatbeker en voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie
toe tot je een gladde dressing krijgt. 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het
brood in blokjes, leg ze op een ovenplaat en sprenkel er de helft van de olijfolie
over. Bak ongeveer 15 minuten. 3 Strooi de kippenkruiden in een bord en wentel
de kippenfilets erdoor. Bak 2 minuten aan elke kant in de rest van de olijfolie. Laat
verder garen op een zacht vuur. 4 Kook de eieren 8 minuten en laat ze schrikken in
koud water. Pel en snijd in 4. Prak 2 eieren grof tot een eiermimosa (moeilijk woord
voor een eierprakje) en kruid met peper en zout. Houd apart. 5 Kook de pasta
beetgaar, giet af en meng met 3 el dressing en de eiermimosa. 6 Snijd de avocado in
plakjes, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. 7 Schik in een schaal
de versneden Romeinse sla, de pastamengeling, avocadoplakjes, de gesneden kip, de
broodmengeling en de ansjovisfilets. 8 Werk af met de dressing, de schilfers Grana
Padano en – last but not least – een draai van de pepermolen.
WHAT THE HACK!
Eitje pellen? Da’s met
deze truc een eitje.
Leg je gekookte ei in een
glas met water. Plaats
je hand op het glas en
schud flink heen en weer.
Zotjes hoe makkelijk de
schil er nu af gaat!
GEMAKKELIJK 4 PERS.
1953
KCAL/
PORT
6
easy: Voor 100g van het bereide recept: 133 kCal • Energie: 553 kJ • Vetten: 6 g • Verzadigde vetzuren: 2 g • Koolhydraten: 4 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 15 g • Zout: 1 g
vollenbak: Voor 100g van het bereide recept: 318 kCal • Energie: 1330 kJ • Vetten: 27 g • Verzadigde vetzuren: 4 g • Koolhydraten: 8 g • Suikers: 1 g • Vezels: 1 g • Eiwitten: 10 g • Zout: 1 g