Delhaize magazine #55
Receptenindex
DRANKJE
Gembershotjes ......................................... 78
APERITIEF
Mimosa-eieren met gerookte forel ...64
Aperitiefwafeltjes met spek en kaas ...84
Rilettes van zalm met boter .............. 93
Lauwe soep met courgettes
en waterkers ............................................102
VOORGERECHTEN
‘No waste’ aspergesoep
met verse kruiden .................................. 28
Asperges, mousselinesaus en
gepocheerde eieren ............................... 28
Gegrilde asperges met gedroogde
tomaten en parmigiano ...................... 28
Aspergekroketten ................................... 28
Cocotte-eieren met Délice
Val-Dieu en groenten ...........................64
Bladerdeegtaart
met cocotte-eieren ................................64
Koude komkommer- en
courgettesoep ........................................... 78
Zalm gravlax in alle eenvoud .......... 78
Salade van rauwe en geroosterde
kerstomaten, aardbeien en
mozzarella ...............................................102
BIJGERECHTEN
Salade met venkel en aardbeien ....50
Salade met rode bieten en blauwe
bessen ...........................................................50
Salade met koolrabi ..............................50
Focaccia met kerstomaten en
lente-uitjes .................................................. 78
42
EXCLUSIEVE
RECEPTEN
HOOFDGERECHTEN
Risotto met asperges en grijze
garnalen ...................................................... 27
Lamsbout met rozemarijn en
driepepersaus .......................................... 39
Varkensgebraad met appels
en Luikse siroop .......................................49
Kalfsgebraad op lage temperatuur
met waterkerssaus en
lentegroentjes ...........................................49
Rosbief met pesto en geroosterde
groenten met parmigiano .................50
Gebraden kip ‘en crapaudine’ ..........50
Quiche met schapenkaas,
spinazie en cashewnoten ...................84
Zeetong meunière .................................. 93
Baron van kabeljauw met
kreeftensaus en wortelen
uit de oven ................................................102
Vanaf 24 juni
in je Delhaize winkel.
In het volgende
Delhaize magazine
Zomerse favoriet: meloen!
NAGERECHTEN
Brusselse wafel met aardbeien .......... 5
Aardbeientiramisu met
basilicumsiroop ....................................... 78
Rode vruchtenflappen ......................... 93
Korstdeeg .................................................... 95
Layercake met rode vruchten ........102
Chocoladetaart met
zoute karamel ......................................... 117
Chocoladecupcakes met aardbeien
en frambozenmeringues ..................120
Chocolademoelleux
met fleur de sel ......................................120
Chocolademousse
met hazelnoten ......................................120
Rendez-vous aan de BBQ!
LUNCH
Aspergesalade met waterkers
en gegrilde makreel ............................... 28
Boterham met hummus en heilbot .. 58
Boterham met geitenkaas, babybietjes
en dadels ...................................................... 58
Boterham met rundercarpaccio en
appelkappertjes ......................................... 58
Boterham met kipcurry en
fysalissen ..................................................... 58
Boterham met geitenkaas cuberdon/
bloemen en radijzen ............................... 58
LEGENDE
VEGGIE
GLUTENVRIJ
LACTOSEVRIJ
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100 ml van je recept, klaargemaakt
volgens de bereidingswijze. Onze berekening van de Nutri-Score zal zo goed
mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige
factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen
onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de
Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen
waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening
te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bijv. verwijderen van aardappelschillen
of de pit van perzik; volume-af of -toename (bijv koken van rijst) ...) Deze omrekeningsfactoren
werden toegepast o.b.v. ‘Maten en gewichten’: handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van
voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening
met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout
dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
COLOFON Verantwoordelijke uitgever: Delhaize Le Lion / De Leeuw Comm. VA, Osseghemstraat 53, 1080 Brussel, KBO 0402.206.045 Brand & Go-to-Market Director: François Nelen
Digital Content & Sponsoring Manager: Valentine Janssen Content & Owned Media Manager: Valérie Callier Hoofdredacteur: Vincent Lens Art Director: Hugues Legros Redactie-assistente:
Nicole Van der Elst, Margaux De Coster Redactiecomité: Céline Joos, Sandra Weichselbaum Chefs: Line Couvreur, Jeroen De Pauw Styliste: Sonja Mertens Fotografie: Annabel Sougné,
Dimitri Lowette, Studio Wauters Vormgevers: Pierre Saysouk, Eric Verdonck Studio: Aline Geuquet, Brit Taels, Guy Van Haerenborgh Redactie recepten: Gema Gomez Copywriters: Lisa Lefever,
Catherine Quadens, Marie Van Den Berghe Vertalers: Sophie Defour, Caroline De Vroey, Tony Geudens Eindcorrectie: Caroline Coppens, Evelyn Verhestraeten, Filip Leloup
2020
124
Productie: Gicom Producer: Babette Crevits Drukwerk: T'HOOFT Reclameregie: Gicom,
[email protected]