Alles over je winkel en je boodschappen in een klik.
‘NO WASTE’ ASPERGESOEP
MET VERSE KRUIDEN
Voor 4 personen
■ 2 bussels witte asperges
■ 1 grote ui
■ 20 g verse kruiden naar keuze (kervel, dille,
bieslook, waterkers ...)
■ 1 laurierblaadje
■ 2 takjes tijm
■ 2 dl room
■ 2 groentebouillonblokjes
■ 60 g boter
■ Peper en zout
RILLETTES VAN ZALM MET BOTER
Voor 8 personen
■ 350 g zalmfilet
■ 1 lente-uitje
■ ¼ rode peper
■ 1 biocitroen
■ ½ bussel dille
■ 125 g boter
■ Peper en zout
FLEUR DE ROCHE ROSÉ
FRANKRIJK - CÔTE DU LOT
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
COCOTTE-EIEREN MET
DÉLICE VAL-DIEU EN GROENTEN
Voor 4 personen
■ 4 eieren
■ 2 rapen
■ 50 g extra fijne sperzieboontjes
■ 4 lente-uitjes
■ 2 radijzen
■ 1 stokbrood
■ ½ kaas ‘Délice’ Val-Dieu
■ 25 cl room
■ 1 el olijfolie
■ Peper en zout
ZALM GRAVLAX IN ALLE EENVOUD
Voor 8 personen
■ 750 g zalmfilet met vel
■ 1 biocitroen
■ 1 bussel dille
■ 3 el kristalsuiker
■ 3 el dijonmosterd
■ 3 el fijn zout uit Guérande
■ Peper
ASPERGESALADE MET WATERKERS
EN GEGRILDE MAKREEL
Voor 4 personen
■ 480 g gegrilde makreelfilets in olijfolie
(4 blikjes)
■ 2 bussels witte asperges
■ 2 bussels waterkers
■ 1 klein teentje knoflook
■ 1 biocitroen
■ 8 takjes dille
■ 4 salieblaadjes
■ 2,5 dl slaolie
■ Peper en zout
GEGRILDE ASPERGES
MET GEDROOGDE TOMATEN
EN PARMIGIANO
Voor 4 personen
■ 2 bussels witte asperges
■ 1 schaaltje halfgedroogde tomaten met olie
Sud’n’Sol (220 g)
■ 4 takjes tijm
■ 50 g parmigiano
■ Peper en zout
KOUDE KOMKOMMER- EN
COURGETTESOEP
Voor 4 personen
■ 2 komkommers
■ 1 courgette
■ 2 lente-uitjes
■ ½ bussel dragon
■ 2 takjes peterselie
■ 2 dl zure room
■ 5 el olijfolie
■ Peper en zout
SALADE VAN RAUWE EN
GEROOSTERDE KERSTOMATEN,
AARDBEIEN EN MOZZARELLA
Voor 4 personen
■ 500 g kerstomaten ■ 25 g rucola
■ 25 g jonge spinazieblaadjes
■ 500 g aardbeien ■ 1 citroen
■ ½ bussel Thaise basilicum
■ ½ bussel koriander ■ 4 takjes oregano
■ 4 bollen mozzarella di bufala
■ 25 g parmigiano ■ 2 el balsamicoazijn
■ ½ kl + 1 el kristalsuiker ■ 5 el olijfolie
■ Espelettepeper ■ Peper en zout
APERITIEFWAFELTJES
MET SPEK EN KAAS
Voor 8 stuks
■ 120 g gerookte biospekreepjes Herta
■ 1 bio-ui
■ 1 plak biobladerdeeg
■ ½ bio-abdijkaas (150 g)
■ 1 el bio-olijfolie
■ 25 g bioboter
■ Peper
KEREL SAISON
BIER MET LIEFDE GEBROUWEN DRINK JE MET VERSTAND.
ASPERGES, MOUSSELINESAUS
EN GEPOCHEERDE EIEREN
Voor 4 personen
■ 4 eieren
■ 2 bussels witte asperges
■ 1 el olie
■ Peper
Voor de mousselinesaus:
■ 1 eidooier
■ 5 cl witte wijn
■ 2,5 cl witte azijn
■ 100 g boter
■ Peper en zout
BLADERDEEGTAART
MET COCOTTE-EIEREN
Voor 6 personen
■ 6 eieren
■ 4 groene asperges
■ 4 sugar snaps
■ 6 lente-uitjes
■ 2 el erwtjes
■ 2 plakken bladerdeeg
■ 1 dl room
■ 50 g parmigiano
■ Peper en zout
LAUWE SOEP MET COURGETTES
EN WATERKERS
Voor 4 personen
■ 2 courgettes
■ 100 g gekookte biominibietjes met balsamico
■ 1 bussel waterkers
■ 100 g verse geitenkaas Le Larry
■ 4 el olijfolie
■ Peper en zout