DE VOORRAADKAST
HALLO
LENTE!
Dag BELgische
producten!
In deze ongewone tijden is het een plezier
om het mooiste seizoen van het jaar te
verwelkomen! Maar, hoe ging dat weer
om de batterijen op te laden? Ah ja, met
heel veel evenwichtige producten en
recepten van het seizoen. En om altijd iets
achter de hand te houden waarmee je een
heerlijke maaltijd klaarstoomt, raden we
je aan om een paar basisproducten in te
slaan die niet alleen rijk zijn aan goede
voedingstoffen, maar die net zo goed
lekker én lokaal zijn. Bijv. diepgevroren
biogroenten, graanproducten, honing,
plantaardige eiwitten, pasta … Eenvoudige
producten die gemakkelijk te gebruiken
zijn, maar waar je helemaal van opkikkert.
Combineer of kook ze met verse
seizoensproducten. (Leve onze Belgisch
primeurs!) We wensen je een superlente
en een topvorm toe!
Lokaal eten,
DA’S GOED VOOR
IEDEREEN!
Zijn lokale producten ook
beter voor onze gezondheid?
In elk geval wel voor de
planeet! En wat ons betreft
kan lokaal eten bijdragen aan
een gezonde, evenwichtige
voeding. Ten eerste omdat de
overgrote meerderheid van
onze Belgische producenten
er een erezaak van maken
om kwaliteitsproducten af te
leveren. Ten tweede zijn lokale
producten uit de korte keten
ook minder lang onderweg,
dus zijn ze lekker vers en
blijven hun vitaminen beter
bewaard. En dat zet ons aan om
meer seizoensfruit en -groenten
te eten op het moment dat hun
voedingswaarden de hoogste
toppen scheren. Momenteel kun
je genieten van onze excellente
Belgische primeurs! En is vlees
en vis ook seizoensgebonden?
Ja hoor! In de lente zetten
we kalfsvlees, zeebaars en
zeewolf in de kijker … en lam
natuurlijk, ook al komt ons lam
van iets verder weg. Mijn drie
Belgische topproducten van
de lente? Spinazie (vitamine A,
E, mangaan), aardbeien
(vitamine C, B9, vezels) en
erwten (vitamine B1, B9, vezels).
Jouw voedingsdeskundige
bij Delhaize
CHARLOTTE BEHAEGHE
Quality Coordinator
21