TIP VAN DE CHEF
“Wat zet je vaak op je menu tijdens de lente?”
JEROEN: “Tijdens de eerste zonnige dagen van ’t jaar
gaan we vaak picknicken, brunchen of ‘blunchen’:
extra laat brunchen … Zalig! Broodjes smeren, fiets op
of auto in en, hup! Naar een stukje natuur in de buurt.
Ik laat me vaak inspireren door seizoensvers, lokaal
lekkers dat je in de brood- en kaasafdeling kunt
vinden, zoals de fantastische biologische kazen van
’t Hinkelspel. De Herbie met fenegriek is geweldig.
Snijd ’m in blokjes, serveer met een Belgisch blond
biertje en je zet in no time een op-en-top Belgische
apero op tafel … of je picknickkleed.”
“Wat is jouw geheime Belgische ingrediënt?”
JEROEN: “Zure room! Het is goedkoop, ontzettend
veelzijdig en zorgt altijd voor een origineel zuurtje
bij hartige én zoete gerechten, koud én warm. Het
past bovendien bij heel wat seizoensverse, lokale
producten zoals eieren (zie p. 60), wit vlees, witte
vis, gerookte vis, viseitjes … Gebruik het eens ter
vervanging van mayonaise (in een koude saus)
of room (in een warme saus of soep). De subtiele
smaakwijziging zal je aangenaam verrassen, beloofd!
Mijn favoriete combo? Pannenkoeken of verloren
brood met zure room en rode vruchten. Yummie!”
Wat zijn Belgische
primeurs?
De eerste groenten van het jaar van eigen
bodem worden primeurs genoemd. De meest
populaire primeurs zijn witte en groene asperges,
veelzijdige courgettes, jonge worteltjes, krokante
komkommers, pittige radijsjes, malse botersla,
hoppescheuten ... Jonge groenten zijn zacht en
zitten boordevol smaak. Heerlijk in een lentefrisse
salade of als kleurrijke hapjes met een snelle
homemade dip op basis van ₁/₂ mayonaise,
₁/₂ yoghurt en lekker veel verse kruiden. Op‑en‑top
seizoensvers én Belgisch. Love it! Je vindt deze
Belgische primeurs vanaf eind april ‑ begin mei bij
je favoriete Delhaize supermarkt.
ONTDEK ALLE
LENTEFRISSE PRIMEURS
DE LENTETOOLBOX
VAN JEROEN
BESCHIKBAAR
IN JE FAVORIETE
SUPERMARKT!
Aspergestomer
Stoom je asperges rechtop in deze
lange, slanke aspergestomer met
een verchroomde stoommand.
Ook geschikt om andere groenten
gelijkmatig te garen.
Dunschiller
Deze scherpe en duurzame
dunschiller van roestvrij staal kan
worden gebruikt voor een grote
verscheidenheid aan groenten en
fruit zoals asperges, aardappelen,
komkommer, citroen, appel ...
Praktisch en gemakkelijk te
gebruiken.
Neteldoek
Klaar je bouillon of zeef je
gelei met deze multifunctionele
neteldoek. Tip: maak de doek
nat met water en knijp hem
goed uit. De vezels zwellen dan
op, waardoor de doek werkt als
een fijnmazige zeef.
Keukentang
Deze keukentang van roestvrij staal
heeft niet‑kleverige siliconen tips,
die zorgzaam zijn voor je favoriete
potten en pannen. Top om te
bakken, grillen, barbecueën ...
in de groenteafdeling
van je favoriete Delhaize
supermarkt!
23