JUIN – –JUILLET
APRIL
MEI 2021
2020
Sommaire
Inhoud
Des produits
Lokaal
lekkers
locaux,
en het de
beste
qualité
van het
et de
seizoen.
saison
Tips
Des trucs
en trucjes
et astuces
voor Goebezigers.
pour les Motivés du mieux
Een
Des paar
p’titskeukenchallenges
challenges pour levoor
week-end
het weekend.
Superhandige
Des listes de boodschappenlijstjes.
courses super pratiques
+42
EXCLUSIEVE
RECEPTEN
FOOD TREND ................................................................................ 5
Lokaal zoets: wafels met aardbeien.
LOKAAL LEKKERS ...................................................................... 9
België, subliem lekkerland.
SMULNIEUWS ............................................................................ 12
OP HET WEB ................................................................................17
’T IS KLAAR! .............................................................................. 19
Curry-taboulé.
VAN ’T SEIZOEN!
DE VOORRAADKAST ...............................................................20
Wat sla je in om deze lente lekker lokaal te eten?
TIP VAN DE CHEF ......................................................................22
Koken met 100% Belgische ingrediënten?
62
43
KEUKENCHALLENGE
Boost je brunch
met de
5 technieken
van de chef
PROEF HET SEIZOEN ................................................................24
Een superlokale en superverse selectie.
MOET JE PROEVEN! ..................................................................32
Biokruiden in pot.
VANDAAG KOOP IK … .............................................................36
Gebraad.
LEKKERS VAN BIJ ONS!
Producten van Belgische bodem smaken als
geen ander. Ze maken het verschil voor jouw
gerechten, maar ook voor de planeet.
ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA ......................................52
RUSTIK-brood, de smaak van Belgische tarwe.
BETER (W)ETEN ....................................................................... 60
Eieren van de bovenste plank!
1 PRODUCT IN AL Z’N VORMEN ...........................................66
Een topselectie Belgische kazen.
ZET DIE KOKSMUTS MAAR OP!
KEUKENCHALLENGE ................................................................70
Boost je brunch met 5 technieken van de chef.
BIO SMAAKT NAAR MEER .................................................... 80
B van Bio, Brunch en Beste.
IN DE SPOTLIGHT .....................................................................86
DO IT YOURSELF .......................................................................94
70
KOMEN ETEN ..............................................................................96
IN DE SPOTLIGHT
De 3 supertroeven van Ardense boter.
Taartdeeg.
Koken voor Moederdag.
TOEMAATJE …
FOCUS BIER ............................................................................. 104
De 3 supertroeven
van Ardense
boter.
Patience.
LATEN WE KLINKEN .............................................................. 106
Ontdekkingstocht langs Belgische wijngaarden.
Reportage Château Bon Baron.
DE ZOETE BLADZIJDEN ......................................................... 112
Chocolade, chocolade en nog eens chocolade.
THE LION’S FOOTPRINT .......................................................123
6
86
98