Delhaize folder - 01/04 - 31/05/2021 - NIET LANGER GELDIG - pagina 78 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/04/2021 - 31/05/2021 -  producten in de aanbieding - aardbeien, asperges, basilicum, citroen, citroensap, dille, kristalsuiker, messen, Moët & Chandon, mosterd, room, rozemarijn, suiker, tijm, zalm, zalmfilet, zalmfilet met vel, zure room, peterselie, olijfolie, olijven, glazen, gravad lachs, gember, focaccia, dragon, Mascarpone, courgette, crème. Pagina 78.
78 / 132

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
KEUKENCHALLENGE GEMBERSHOTJES KOUDE KOMKOMMEREN COURGETTESOEP  10 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  8 PERS. 11 KCAL/ PORT. 322 KCAL/ PORT. Maak een zeefdoek nat, wring hem uit en leg hem plat op het werkblad. Zet er een rasp bovenop en rasp de ongeschilde gember met de grove kant. Maak een bundeltje met de zeefdoek, druk goed aan, pers er zoveel mogelijk sap uit, vang het meteen op. 2 Voeg het sap van de citroen toe. Serveer naar eigen smaak puur of aangelengd met een beetje water. AARDBEIENTIRAMISU MET BASILICUMSIROOP P.130  30 MIN + 2 U KOELTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  8 PERS. KCAL/ PORT. • • • • • Vetten: 39 g - Koolhydraten: 36 g KCAL/ PORT. Vetten: 16 g - Koolhydraten: 2 g Vezels: 0 g - Eiwitten: 18 g • • • • • • • • 2 komkommers 1 courgette 2 lente-uitjes ½ bussel dragon 2 takjes peterselie 2 dl zure room 5 el olijfolie Peper en zout 1 Schil de komkommers en snijd ze in stukken. Doe ze met de courgette in stukken, de zure room, 3 el olijfolie, de gehakte dragon, peper en zout in de beker van de mixer of blender en mix alles fijn tot een homogene soep. 2 Giet de soep in kommen, werk af met gesnipperde lente-uitjes en peterselie. Besprenkel met een scheutje olijfolie, kruid met peper en serveer. Je hoeft geen water toe te voegen: de komkommers bevatten voldoende water om een vloeibare soep te maken. • • • • 750 g zalmfilet met vel 1 biocitroen 1 bussel dille 3 el kristalsuiker • 3 el dijonmosterd • 3 el fijn zout uit Guérande • Peper 1 Leg de zalmfilet in een lange schaal, met de velkant naar onder. Bestuif met zout, suiker en kruid met peper. Besmeer de vis met mosterd en bedek hem met de gehakte dille. Schik er de citroen in schijfjes bovenop. Bedek volledig en strak met vershoudfolie en leg er een snijplank en gewichten bovenop (bokalen, conservenblikken ...). Laat 24 à 48 u in de koelkast marineren. 2 Schraap de garnituur voorzichtig van de zalm met een mes. Snijd de vis in fijne sneetjes en serveer. • 2 el kristalsuiker • 8 lange vingers Voor de basilicumsiroop: • 1 bussel basilicum • 1,5 dl rietsuikersiroop Klop de eiwitten tot stevig schuim met de kristalsuiker. Meng er de mascarpone en de eidooiers voorzichtig onder. Giet er de Baileys bij en meng opnieuw. 2 Snijd de aardbeien in kleine blokjes en meng ze met 2 el citroensap. 3 Doe de mascarponecrème in een spuitzak en dresseer een bodempje crème in glazen. Bedek met een laag aardbeien en vervolgens met een nieuwe laag crème. Prik een lange vinger in elk glas en voeg de rest van de aardbeien en van de crème toe. Dek af en laat 2 u in de koelkast rusten. 4 Houd enkele kleine basilicumblaadjes apart en mix de rest fijn met de suikersiroop. Druppel net voor het opdienen 1 el basilicumsiroop op elke tiramisu. Rasp er een beetje citroenzeste bovenop, voeg enkele kleine basilicumblaadjes toe en werk eventueel af met een citroenschijfje. 78 221 Vezels: 3 g - Eiwitten: 4 g Vezels: 1 g - Eiwitten: 5 g 2 eieren 500 g aardbeien 2 biocitroenen 500 g mascarpone 2 dl Baileys ‘Strawberries & Cream’ 1 Vetten: 31 g - Koolhydraten: 7 g • 1 citroen 1 453 P.128  15 MIN + 24 À 48 U KOELTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  8 PERS. Vezels: 0 g - Eiwitten: 0 g • 500 g gember P.128  10 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. Vetten: 0 g - Koolhydraten: 3 g ZALM GRAVLAX IN ALLE EENVOUD FOCACCIA MET KERSTOMATEN EN LENTE-UITJES  20 MIN + 20 MIN BAKTIJD + 45 MIN RIJSTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  2 STUKS 586 KCAL/ PORT. Vetten: 16 g - Koolhydraten: 94 g Vezels: 5 g - Eiwitten: 16 g • 500 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco • 10 g verse gist • 10 g kristalsuiker • 5 cl olijfolie • 10 g zout • Peper Voor de garnituur: • 6 kerstomaten • 2 lente-uitjes • 4 takjes tijm • 4 basilicumblaadjes • 1 el olijfolie 1 Verwarm de oven voor op minimumtemperatuur, maar niet op hetelucht (± 40°C). Meng de gist met 2,5 dl lauw water en laat 5 min rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen). 2 Doe het griesmeel, de suiker en het zout in een grote slakom. Maak een putje in het midden en giet er het water met de gist in. Bewerk alles met de vingers, voeg de helft van de olie toe en kneed goed tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, leg hem op de ovenplaat en bedek hem losjes met een doek. Laat 45 min in de oven rijzen. 3 Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Snijd de deegbal in 2 porties en plet ze tot 2 ovalen. Leg ze op bakpapier en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Maak met je vingers kleine putjes in het deeg. Besprenkel de focaccia’s met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Duw er de ingekorte lente-uitjes, de gehalveerde kerstomaten, de tijm en het basilicum in. Bak 20 min in de oven. 4 Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer warm, lauw of koud. Olijven, rode uien, rozemarijn, asperges, artisjokken ... laat je verbeelding de vrije loop en garneer de focaccia’s naar eigen smaak met allerhande zonnige zuiderse ingrediënten.

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders