GEWIKT & GEWOGEN
BRIOCHETOASTS MET GEROOKTE
FOREL EN HARINGPARELTJES
GEMBERSHOT MET CITROEN
P. 126
F 10 MIN GEMAKKELIJK €€€ H4 PERS.
F 10 MIN GEMAKKELIJK €€€ H4 PERS.
KCAL/
PORT.
125 g gerookte forelfilets
25 g haringpareltjes
½ rode ui
4 takjes dille
4 sneetjes brioche
150 g verse kaas natuur
• 3 el olijfolie
• 1 snufje kruidenmix
‘Vis knoflook & tijm’
Delhaize
• Peper en zout
Verwijder de korst van de sneetjes
brioche, smeer ze lichtjes in met olie, kruid
ze met peper en zout. Bak ze op een hete
grill kort goudbruin aan de 2 kanten.
2 Snijd de rode ui in fijne plakjes. Meng
de verse kaas en de kruidenmix. Dresseer
kaasquenelles op de toastjes met de
forelfilets in stukken, de plakjes rode ui en
enkele haringpareltjes. Besprenkel met een
scheutje olijfolie, kruid met peper, werk af
met dille en serveer.
1
Het geheim van lekker krokante toasts?
Laat ze op een rooster of een propere keukendoek
afkoelen, anders worden ze zacht door
de condensatie.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 924 KJ / 221 KCAL | VETTEN 11,8 G
VERZADIGDE VETZUREN 3,6 G | KOOLHYDRATEN 18,2 G
SUIKERS 3,5 G | VEZELS 1,4 G | EIWITTEN 10,1 G | ZOUT 1,3 G
316
75
KCAL/
PORT.
• 120 g gember
• 4 citroenen
• 7,5 cl gembersiroop Monin (optioneel)
• 2 groene kiwi’s
• 2 gele kiwi’s
• 350 g mango in stukken
Maak een propere keukendoek nat,
wring hem goed uit en leg hem plat op
het werkblad. Zet er een rasp bovenop
en rasp de ongeschilde gember met de
grove kant. Maak een bundeltje met de
keukendoek, druk goed aan en pers
er zoveel mogelijk sap uit, boven een
brede karaf.
2 Giet het sap van de geperste
citroenen, 5 cl water en eventueel de
siroop bij het gembersap. Meng en
serveer in kleine glazen.
• 350 g ananas in
1
Citroenen persen gaat vlotter als je ze eerst
heen en weer over het werkblad rolt, terwijl je
goed aandrukt: het vruchtvlees wordt malser
en het sap concentreert zich in het midden
van de vrucht.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 305 KJ / 73 KCAL | VETTEN 0,4 G |
VERZADIGDE VETZUREN 0 G | KOOLHYDRATEN 16,2 G |
SUIKERS 14 G | VEZELS 0,9 G | EIWITTEN 0,5 G | ZOUT 0 G
Deze brunch is heerlijk licht en zorgt
voor een lekkere lading omega 3,
vitaminen en proteïnen.
112
F 10 MIN GEMAKKELIJK €€€ H4 PERS.
KCAL/
PORT.
305
•
•
•
•
•
•
EXPRESS EXOTISCHE FRUITSLA
(1 schaaltje)
• 120 g kokosnoot in
stukken (1 schaaltje)
• 30 g blauwe bessen
• 2 passievruchten
• 50 g fysalissen
stukken (1 schaaltje)
1 Schil de kiwi’s en snijd ze in partjes.
Doe ze in een slakom met de mango,
de ananas, de kokosnoot en de blauwe
bessen. Voeg de passievruchten in
partjes toe.
2 Houd 4 fysalissen apart voor de
afwerking. Verwijder de bloemkroon
van de rest en snijd ze in 2. Meng ze met
de andere vruchten. Keer de bloemkroon
van de 4 fysalissen om, werk er de
fruitsla mee af en dien koel op.
Voor een sappigere fruitsla, voeg je 1 geperste
sinaasappel aan het mengsel toe.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 435 KJ / 104 KCAL | VETTEN 3,8 G |
VERZADIGDE VETZUREN 3 G | KOOLHYDRATEN 11 G |
SUIKERS 9,4 G | VEZELS 2,1 G | EIWITTEN 4,6 G | ZOUT 0,2 G