+41
Delhaize magazine #59
Receptenindex
€€€ - € 3/PERS
€€€ - € 3 TOT € 6/PERS
€€€ - € 6/PERS
APERITIEVEN
Madeleines met gerookte zalm ����������������5
Oesters met granité van groene appel
en basilicum ��������������������������������������������������43
Oesters met Thaise salsa ��������������������������43
Oesters met tomatenrelish ����������������������43
Oesters met truffels en hazelnoten ������43
VOORGERECHTEN
Wortelsoep, citroenroom en
grijze garnalen �������������������������������������������� 11
Scampi met tomatenfondue ���������������43
Tempura van scampi, wasabisaus ����45
Gambacappuccino �����������������������������������45
Carpaccio van zalmduo en exotisch
fruit, rodebietendressing ����������������������45
Tarte tatin met gelakte uien
en teriyakisaus �������������������������������������������81
Briochetoast met champignons
en gepocheerd ei ���������������������������������������81
Velouté van aardperen met
truffelemulsie ����������������������������������������������81
Ravioli met burrata en butternut ������83
BIJGERECHTEN
Vulling met appelen, levertjes en
rozijnen (Oma’s wijze) ��������������������������� 40
Vulling met pancetta en parmigiano
(Alla nonna) ������������������������������������������������ 40
Vulling met dadels, ras el hanout en
cashewnoten (Souk souk) ������������������� 40
LUNCHES
‘Less waste’ omelet met
zeevruchten �������������������������������������������������33
Maaltijdminestrone met tortellini en
kalkoenrestjes ��������������������������������������������42
Briochetoasts met gerookte forel
en haringpareltjes �����������������������������������112
HOOFDGERECHTEN
EXCLUSIEVE
RECEPTEN
Pasta met ragù van everzwijn �����������35
Kreeft met sinaasappelcrème,
parmigianokoekjes
en avocadocrème ������������������������������������� 47
Thaise kreeftsalade met
rijstvermicelli ��������������������������������������������� 47
Ravioli van kreeft en grijze garnalen,
citroenroom en foreleieren �������������������49
Vanaf 13 januari
in je Delhaize winkel.
In het volgende
Delhaize magazine
Gebraden kalkoen met venkel
en spinazie ���������������������������������������������������49
Beef Wellington �����������������������������������������53
Rundertataki met gember
en fijne groentjes ���������������������������������������61
Reuzenbladerdeeggebak
met groenten, kastanjes
en parmigiano ��������������������������������������������83
Gelakte spareribs, wortelen en
wedges uit de oven ����������������������������������92
Fish & chips van pastinaak �����������������92
Turkey pie & mashed potatoes ����������92
NAGERECHTEN
Fruitsla met gemberframbozensiroop ���������������������������������������61
Driekoningentaart
met frangipane ����������������������������������������103
Peperkoekenhuisje ������������������������������� 106
Chocoladeboomstammetje met
chocolade-hazelnotenmousse ��������107
Krans met ricotta en limoen, rumen passievruchtensiroop ������������������� 108
Merveilleux in een glaasje ���������������� 108
Express exotische fruitsla �������������������112
Boost your breakfast
DRANKEN
Appel-gember-limoenmocktail ��������61
Chaï met gember ���������������������������������������61
Gembershot met citroen ����������������������112
LEGENDE
VEGGIE
VEGAN
GLUTENVRIJ
LACTOSEVRIJ
Recepten voor
een evenwichtige start
van het jaar!
DIEPVRIESPRODUCT
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100 ml van je recept, klaargemaakt
volgens de bereidingswijze. Onze berekening van de Nutri-Score zal zo goed
mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige
factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen
onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de
Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen
waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te
houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bijv. verwijderen van aardappelschillen of de pit
van een perzik; volume-af- of -toename (bijv. koken van rijst) ...) Deze omrekeningsfactoren werden
toegepast o.b.v. ‘Maten en gewichten’: handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van
voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Gezondheidsraad (HGR). Deze berekening houdt geen
rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt
worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
COLOFON Verantwoordelijke uitgever: Delhaize Le Lion / De Leeuw Comm. VA, Osseghemstraat 53, 1080 Brussel, KBO 0402.206.045 Brand & Go-to-Market Director: François Nelen
Digital Content & Sponsoring Manager: Valentine Janssen Content & Owned Media Manager: Valérie Callier Hoofdredacteur: Vincent Lens Art Director: Hugues Legros
Redactiecomité: Céline Joos, Sandra Weichselbaum Chefs: Line Couvreur, Jeroen De Pauw, Loïc Van Impe Styliste: Sonja Mertens Fotografie: Dimitri Lowette, Studio Wauters
Vormgevers: Pierre Saysouk, Eric Verdonck Studio: Aline Geuquet, Brit Taels, Guy Van Haerenborgh Redactie recepten: Gema Gomez Copywriters: Lisa Lefever, Catherine Quadens,
Evelyn Verhestraeten, Margo Verhasselt Vertalers: Caroline De Vroey, Fleur Degrauwe, Tony Geudens Eindcorrectie: Caroline Coppens, Noémie Demets, Filip Leloup
2020
Productie: Gicom Producers: Babette Crevits, Laura De Vylder Drukwerk: T'HOOFT Reclameregie: Gicom,
[email protected]
121