Alles over je winkel en je boodschappen in een klik.
GEBRADEN KALKOEN
MET VENKEL EN SPINAZIE
Voor 12 personen
Q 1 kalkoen van 4 kg
Q 4 venkelknollen
Q 900 g spinazie
Q 4 citroenen
Q 1 bussel salie
Q 250 g boter
Q 8 cl olijfolie
Q 1 el venkelzaadjes
Q Peper en zout
REUZENBLADERDEEGGEBAK
MET GROENTEN, KASTANJES
EN PARMIGIANO
Voor 8 personen
Q 3 hele eieren + 1 eidooier
eidooier Q 400 g biowortelen
Q 2 preiwitten
preiwitten Q 200 g spinazie
Q ½ bussel rapen
rapen Q 2 uien
Q 1 + ½ granny smith-appel
Q 150 g gekookte kastanjes
Q 8 takjes tijm
tijm Q 2 takjes rozemarijn
Q 2 dl zure room
room Q 3 plakken bladerdeeg
Q 100 g ‘Pizza Croccantina met olijfolie’
Campagna Romana
Romana Q 100 g parmigiano
Q 4 el olijfolie
olijfolie Q Peper en zout
FRUITSLA MET
GEMBER-FRAMBOZENSIROOP
Voor 4 personen
Q 1 mango
Q ½ ananas
Q 4 sinaasappelen
Q 4 takjes munt
Voor de siroop:
Q 100 g gember
Q 1 citroen
Q 50 g frambozen
Q 100 g kristalsuiker
APPEL-GEMBER-LIMOENMOCKTAIL
Voor 4 personen
Q 60 g gember
Q 4 takjes munt
Q 1 + ½ limoen
Q 5 dl vers bioappelsap
Q 8 gedroogde sinaasappelschijfjes
Q 5 dl spuitwater
Q 3 el rietsuiker
Q Schilferijs
THAISE KREEFTSALADE
MET RIJSTVERMICELLI
Voor 4 personen
Q 4 levende kreeften van 500 g/stuk
Q 100 g grof zeezout
zeezout Q IJsblokjes
Voor de salade:
salade: Q 1 komkommer
komkommer Q ½ bussel
lente-uitjes Q ½ rode peper
lente-uitjes
peper Q 1 mango (niet te
rijp) Q 1 bussel koriander
rijp)
koriander Q 1 bussel biomunt
in pot
pot Q 1 bussel basilicum (of Thaise basilicum)
Q 100 g geroosterde en gezouten pindanoten
Q 250 g rijstvermicelli
Voor de Thaise dressing:
dressing: Q 4 limoenen
Q 3 cm gember
gember Q 1 dl kokosbloesemsuikersiroop
Q 1 dl sojasaus
RUNDERTATAKI MET GEMBER EN
FIJNE GROENTJES
Voor 4 personen
Q 600 g filet pur Irish beef (in maximum 1 of 2
stukken) Q 30 g gember
stukken)
Q 600 g zoete aardappelen
Q 1 bussel lente-uitjes
lente-uitjes Q ½ bussel radijzen
Q 200 g edamameboontjes
Q 6 el olijfolie
Q 1 el zwarte sesamzaadjes
Voor de marinade:
Q 30 g gember
gember Q 1 citroen
Q 1 el honing
honing Q 5 cl mirin
Q 1 dl sojasaus
FISH & CHIPS VAN PASTINAAK
Voor 4 personen
Q 700 g zeewolfhaasje
Q 800 g pastinaak
pastinaak Q 100 g rucola
Q 2 limoenen
Q ½ bussel tijm
Q 2,5 dl wit bier
Q 200 g bloem
Q 200 g verse tartaarsaus
Q 4 el kappertjes
Q 4 el olijfolie
Q Peper en zout
Q Fleur de sel
Extra: Q 1 friteuse
MERVEILLEUX IN EEN GLAASJE
Voor 8 personen
Q 80 g granaatappelpitjes
Q 6 dl room met 35% V.G.
Q 160 g pure chocoladeschilfers
Voor de meringues:
Q 4 eiwitten op kamertemperatuur
Q 135 g ultrafijne suiker
Q 135 g bloemsuiker
KREEFT MET SINAASAPPELCRÈME
EN PARMIGIANOKOEKJES
Voor 4 personen
Q 4 levende kreeften van 500 g/stuk
Q 2 sinaasappelen
sinaasappelen Q 80 g parmigiano
Q 40 g gezouten boter
boter Q 100 g grof zeezout
Q Peper
Peper Q IJsblokjes
Voor de sinaasappelcrème:
Q 1 sjalot
sjalot Q 2 sinaasappelen
sinaasappelen Q 1 takje
tijm Q 2,5 dl room
tijm
room Q 2 dl droge witte wijn
Q 2 el olijfolie
olijfolie Q Peper en zout
Voor de avocadocrème:
Q 2 rijpe avocado’s
avocado’s Q 1 citroen
Q 20 g parmigiano
parmigiano Q Peper en zout
BEEF WELLINGTON
Voor 4 personen
Q 600 g filet pur van rund (in 1 stuk)
Q 80 g Ardense ham BGA taste of Inspirations
Q 2 eieren
eieren
Q 500 g bruine champignons
Q 2 sjalotten
sjalotten Q 2 teentjes knoflook
Q 1 takje tijm
tijm Q 2 plakken bladerdeeg
Q 1 dl melk
melk
Q 50 g bloem
Q 2 el Dijon-mosterd
Q 50 g boter
Q 2 el zonnebloemolie
Q Peper en zout
GELAKTE SPARERIBS, WORTELEN
EN WEDGES UIT DE OVEN
Voor 4 personen
Q 2 pakken Big ribs
Q 600 g biowortelen
Q 4 takjes tijm
Q 2 takjes rozemarijn
Q 750 g ‘Country Potatoes met kruiden’ McCain
Q 100 g kruidenpasta voor taco’s ‘Chicken Tacos’
Santa Maria
Q 2 el olijfolie
Q Peper
Q Fleur de sel
KRANS MET RICOTTA EN LIMOEN,
RUM- EN PASSIEVRUCHTENSIROOP
Voor 8 à 12 personen
Voor de krans:
Q 4 eieren
eieren Q 2 kleine biolimoenen
biolimoenen
Q 70 g amandelpoeder
amandelpoeder Q 165 g ricotta
ricotta
Q 165 g bloem
bloem Q ½ zakje bakpoeder
Q 150 g ruwe rietsuiker
rietsuiker Q 120 g boter
Q 1 snufje zout
Voor de siroop:
siroop: Q 4 passievruchten
Q 1 dl bruine rum
rum Q 100 g ruwe rietsuiker
Voor de afwerking:
afwerking: Q 1 carambolevrucht
Q 2 passievruchten
passievruchten Q 4 kumquats
Q 100 g kristalsuiker
kristalsuiker Q 12 macarons