Delhaize folder - 01/12/2021 - 31/01/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 23 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/12/2021 - 31/01/2022 -  producten in de aanbieding - oesters, citroensap, Moët & Chandon, messen. Pagina 23.
23 / 131

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
VANDAAG KOOP IK … HOE OESTERS BEWAREN? … EN HOE OESTERS ETEN? Oesters zijn houdbaar tot gemiddeld 9 dagen na de vangst (zie de datum op de verpakking). Bewaar ze meteen na aankoop in de koelkast op 3 à 5°C in het mandje waarin je ze kocht. Zet eventueel een gewicht op het mandje, zodat de schelpen minder kans hebben om open te gaan. 1 1 HOLLE OESTER 0 1 2 3 4 5 5 4 3 2 1 0 PLATTE OESTER OPEN JE OESTER Leg de oester op een keukenhanddoek in je ene hand en houd het oestermes vast in je andere hand. 2 3 Slik de oester niet meteen door, maar kauw minstens drie keer, zodat alle delicate smaken vrijkomen. JE OESTERS IN 3 STAPPEN KIES JE OESTER 2 ©Chantal Arnts Een holle of een platte oester? Uit Nederland, Ierland of Frankrijk? Kopen en meteen openen … of nog even gesloten bewaren in de koelkast? Hoe moet je oesters nu weer openen? Haal even diep adem … en alles komt goed! Duw het mes in de sluitspier van de oester, wrik open en snijd de oester verder open. Snijd het oestervlees eruit en vang eventueel het vocht op. Serveer met wat citroensap of één van onze toppings. 3 BEREID JE TOPPING We hebben alvast vier originele toppings voor je klaargemaakt (zie hiernaast). Nood aan extra inspiratie ... of meer zin in een warme oesterbereiding? No problemo, je vindt nog meer recepten met oesters via delhaize.be/recepten! JEAN DHOOGE van World of Oysters “We gaan voor de beste oesters uit de beste regio’s.” “Dag, Jean! Waar komen jullie oesters vandaan?” JEAN DHOOGE: “We halen onze oesters uit verschillende regio’s in Nederland, Ierland, Frankrijk en soms ook uit andere landen zoals Portugal, omdat de oesterteelt erg afhankelijk is van het klimaat en de waterkwaliteit. We nemen sommige jaren dus meer oesters af uit de ene dan de andere regio.” “Hoe duurzaam is de oesterteelt?” JEAN: “We kweken oesters op twee manieren: op de bodem (zoals in Zeeland) of op stalen tafels (zoals in Frankrijk). Er komen geen onnatuurlijke extra’s aan te pas. Een oester voedt zichzelf met lekkers uit het zeewater. Daarnaast is er ook weinig kans op overbevissing, want dan haalt een oesterboer zijn eigen business onderuit. Kortom: het is een kleine, maar erg authentieke en duurzame teelt.” “Hoe lang doet een oester erover om van de zee op ons bord te belanden?” JEAN: “We testen de oesters eerst op voedselveiligheid, wat erg belangrijk is bij een natuurlijk product dat rauw wordt geconsumeerd. Test doorstaan? Top! We oogsten de oesters ’s ochtends en enkele uren later zijn ze al onderweg naar jouw favoriete Delhaize supermarkt!” 23

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders