VANDAAG KOOP IK …
#LESSWASTE
3 BISTRORECEPTEN VOOR 1 JANUARI …
MET DE RESTJES VAN JE ZEEVRUCHTEN
Oesters, scampi of kreeft over?
Ook daarmee kun je the day after
heel wat lekkere dingen maken.
Zet een leuk muziekje op, nip van
je mocktail en ga ervoor!
1
2
3
‘LESS WASTE’ OMELET
MET ZEEVRUCHTEN
EEN GERECHT MET RESTJES ZEEVRUCHTEN
OMELET MET ZEEVRUCHTEN
Heb je nog een paar grijze garnalen over, een
beetje vulling van de ravioli of restjes krab- of
kreeftenvlees? Een ding is zeker: het is zonde
om al dit lekkers weg te gooien, dus gebruik
het gewoon in een omelet!
Je kunt ook kleine omeletten bakken in vormpjes
in de pan. Da’s chic en niet duur!
EEN GERECHT MET RESTERENDE OESTERS
GEGRATINEERDE OESTERS
Heb je nog oesters over? Bewaar ze in de
koelkast om er de volgende dag gegratineerd
van te genieten. Een geopende oester kun je
max. 24 u bewaren.
EEN GERECHT MET RESTJES KREEFT
BISQUE MET KREEFT
Bisque is geen bouillabaisse noch vissoep,
maar een heerlijke categorie apart. Het is
een gebonden soep, bereid met de resten
van schaaldieren waaronder de schalen,
de koppen en de staarten. Ze geven de soep
eigenlijk nog meer smaak dan het ‘vlees’ van
diezelfde schaaldieren.
MEER TIPS VOOR
#LESSWASTE?
Check de tips
van onze Goebezigers via
delhaize.be/thelionsfootprint
33