VANDAAG KOOP IK …
STEP-BY-STEP
FAQ
Welk gehakt
gebruiken
voor farce?
De mix van varkens- en
runds- of kalfsgehakt doet
het niet alleen goed om
balletjes van te rollen, maar
ook als vleesbrood … of
vleesvulling. Deze mengeling
biedt het perfecte evenwicht
tussen structuur en smaak.
Zeker als jij je gehakt extra
bindt met ei en broodkruim.
GEBRUIK DE AANBAKSELS
ALS BASIS VOOR JE SAUS!
Schep het braadvet uit je
braadslede en schenk er 4 dl
cider in. Roer de aanbaksels
los met een spatel.
2 Giet de cider via een zeef in
een steelpan, voeg 2 bokaaltjes
gevogeltefond (3,8 dl) toe en
laat tot de helft inkoken op een
hoog vuur.
3 Breng op smaak met peper
en zout. Schenk de saus in een
voorverwarmde sauskom.
1
Vulling
zkt kalkoen
De mix van zoute,
zoete en kruidige
ingrediënten levert
de beste farce op!
#lesswaste
FARCE OVER?
GEEN VULLING?
GEEN PROBLEEM!
Je hoeft je kalkoen niet te
vullen met gehakt (bijv. als
je een kleine kalkoen in huis
haalde, met minder mensen
rond de tafel zit of het gewoon
lekker licht wilt houden). Je
kunt de binnenkant van je
kalkoen ook gewoon vullen
met smaakmakers zoals
plakjes citroen of sinaasappel,
partjes ui, teentjes knoflook
of verse kruiden zoals tijm en
rozemarijn. Deze smaakmakers
geven extra aroma’s aan het
vlees tijdens het roosteren.
ZOET
KRUIDIG
OMA’S WIJZE
Kippenlevertjes Appel, rozijnen
Kaneel
ALLA NONNA
Pancetta,
parmigiano
Oregano
SOUK SOUK
1
Dep de kalkoen droog
aan de binnen- en
buitenkant met
keukenpapier. Stop
het merendeel van je
favoriete vulling in de
kalkoen. Niet te vol,
want de vulling zet
nog wat uit tijdens
het bakken.
Rol er balletjes van of vul er
groenten van ’t seizoen mee!
Schuif ook wat smaakmakers onder het vel,
dat je bij de nek voorzichtig kunt losmaken
met je vingers.
ZOUT
Hoe
kalkoen
vullen?
Dadels,
cashewnoten
Ras el hanout
2
Schuif ook wat vulling
tussen het vel en vlees.
Trek het vel over het
vulgat en steek het vast
met een cocktailprikker.
3
Verpak de gevulde
kalkoen in
aluminiumfolie of een
plastic zak en bewaar
hem tot gebruik op een
schaal in je koelkast.
Neem de kalkoen
1 u voor het braden
uit de koelkast … en
braden maar!
Kruid de kalkoen langs de buitenkant met
peper en zout. Leg er ook een klontje boter op
zodat hij straks mooi goudbruin kleurt. Extra
bruin en krokant? Bestrijk het vel de laatste
15 min met wat vloeibare honing!
We hebben 3 vullingen
voor je klaargemaakt op
de volgende pagina!
39