VANDAAG KOOP IK …
OESTERS MET GRANITÉ VAN GROENE APPEL EN BASILICUM
20 MIN (+ 4 U VRIESTIJD) GEMIDDELD €€€ 8 PERS.
OESTERS MET THAISE SALSA
15 MIN (+ 4 U VRIESTIJD) GEMIDDELD €€€ 8 PERS.
72
34
KCAL/
PORT.
KCAL/
PORT.
Snijd 2 ongeschilde granny smith-appelen in stukken en mix ze
heel fijn in een blender met 1 bussel basilicum en 1 dl vloeibare
rietsuiker. Voeg het sap van 2 limoenen en 1 dl water toe. Giet
door een puntzeef in een grote schaal met platte bodem om een
fijne laag te vormen. Laat minstens 4 u in de diepvriezer opstijven.
Open 24 holle oesters en verdeel een beetje granité over elke
oester: schraap de bereiding gewoon met een vork los tot korrels.
Dien meteen op bij het aperitief, met een caipirinha.
Hak 1 sjalot en 1 ontpitte rode peper heel fijn en doe ze in een
kom. Rasp 50 g ongeschilde gember en pers met de vingers het
sap uit de pulp boven de kom (of pers de pulp in een vochtige
en uitgewrongen keukendoek, waar je een strakke bundel mee
maakt). Voeg 7 cl witte balsamicoazijn en 2 gehakte takjes
koriander toe. Breng verder op smaak. Open 24 holle oesters en
lepel er een beetje salsa op. Dien meteen op bij het aperitief, met
een mojito.
Mix in 2 keer, zodat het limoensap de basilicumblaadjes niet doet verkleuren.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 394 KJ / 94 KCAL | VETTEN 0,7 G | VERZADIGDE VETZUREN 0,2 G
KOOLHYDRATEN 18,4 G | SUIKERS 15,6 G | VEZELS 1,6 G | EIWITTEN 3,1 G | ZOUT 0,5 G
OESTERS MET TOMATENRELISH
De smaak van de salsa kan wat overheersend zijn, lepel er dus niet te veel
van op de oesters!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 305 KJ / 72 KCAL | VETTEN 1 G | VERZADIGDE VETZUREN 0,2 G
KOOLHYDRATEN 9,8 G | SUIKERS 4,3 G | VEZELS 0,6 G | EIWITTEN 4,8 G | ZOUT 1 G
OESTERS MET TRUFFELS EN HAZELNOTEN
15 MIN GEMIDDELD €€€ 8 PERS.
15 MIN GEMIDDELD €€€ 8 PERS.
133
85
KCAL/
PORT.
KCAL/
PORT.
Snijd 1 tomaat in heel kleine blokjes. Doe ze in een kom en rasp
er een beetje zeste van ½ biocitroen bovenop. Voeg het sap van
de ½ citroen toe, samen met 1 geperst vers teentje knoflook,
1 dl olijfolie, 1 fijngehakt takje dragon, peper en zout. Open
24 holle oesters en lepel er een beetje relish op. Dien meteen op
bij het aperitief, met een bloody mary.
Hak 2 bolle el geroosterde hazelnoten en 2 el carpaccio van
zomertruffels. Voeg 2 el sojasaus, 2 el olijfolie met truffel (uit
het bokaaltje met carpaccio) en 1 el hazelnotenolie toe. Open
24 holle oesters en lepel er een heel klein beetje salsa op. Dien
meteen op bij het aperitief, met een Tripel Karmeliet.
Heb je een stukje knolselder in huis? Stoom het, snipper het heel fijn en
meng er 1 el van onder de salsa.
Is dragon niet echt je ding? Vervang hem door basilicum of rucola.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 1.050 KJ / 255 KCAL | VETTEN 25 G | VERZADIGDE VETZUREN 3,8 G
KOOLHYDRATEN 3,2 G | SUIKERS 0,8 G | VEZELS 0,5 G | EIWITTEN 4,2 G | ZOUT 0,9 G
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 934 KJ / 226 KCAL | VETTEN 19,3 G | VERZADIGDE VETZUREN 2 G
KOOLHYDRATEN 3,7 G | SUIKERS 1 G | VEZELS 2,2 G | EIWITTEN 8,2 G | ZOUT 2,2 G
SCAMPI MET TOMATENFONDUE
20 MIN GEMAKKELIJK €€€ 4 PERS.
412
KCAL/
PORT.
• 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25
•
•
•
•
•
•
(kaliber ‘large’)
2 grote vlezige tomaten
2 teentjes knoflook
1 bussel basilicum
1 dl + 3 el olijfolie
Espelettepeper
Peper en zout
P. 126
Snijd de tomaten in kleine blokjes en de teentjes knoflook in fijne
plakjes. Verwarm 1 dl olijfolie in een steelpan. Voeg de tomaten en
de knoflook in de hete olie toe. Kruid met peper, met zout en naar
eigen smaak met Espelettepeper. Voeg 2 takjes basilicum toe en laat
2 min tot moes koken.
2 Snijd de ontdooide scampi in 2 door, ongeveer tot in de helft van
de lengte. Fruit ze op een vrij hoog vuur in een braadpan, met de
rest van de olijfolie, tot ze mooi gekleurd zijn. Kruid met peper en
met een beetje zout.
3 Dresseer de (lauwe of warme) saus in kleine borden, verdeel er
de scampi over, werk af met basilicum en dien op. Geef er brood bij.
1
Geen grote vlezige tomaten gevonden? Gebruik dubbel zoveel ‘standaard’ tomaten.
VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
ENERGIE 903 KJ / 218 KCAL | VETTEN 18,1 G | VERZADIGDE VETZUREN 2,7 G
KOOLHYDRATEN 1,8 G | SUIKERS 0,8 G | VEZELS 1,7 G | EIWITTEN 11,2 G | ZOUT 0,6 G
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
’T IS KLAAR!
Pannetje met scampi
Traiteur Louise maakt
kant-en-klare feestgerechten
die je zo op je eigen feesttafel
kan zetten. Deze gepocheerde
scampi zijn op smaak gebracht
met een getomateerde witte
wijnsaus, brunoise en sjalot.
TRAITEURAFDELING
43