SANTA MARIA - PUBLIREPORTAGE
SPICE UP YOUR HOLIDAYS
JE BENT OP ZOEK NAAR EEN SNEL VEGETARISCH FEESTGERECHT BOORDEVOL
SMAAK? GA VOOR DEZE GEITENKAAS IN EEN KRUIDENJASJE. SERVEER
ALS HAPJE, VOORGERECHT OF HOOFDGERECHT - MET EEN FRISSE SALADE.
PSSSJT: NOG LEKKERDER MET EEN GLAASJE BUBBELS!
GEITENKAAS IN EEN
KRUIDENKORSTJE MET
EEN FRISSE SALADE
50 MIN • GEMAKKELIJK • € • 4 PERS.
Voor de geitenkaas met kruidenkorst: 4 plakjes
geitenkaas (100 g/stuk) • 100 g panko • 1 el peterselie
Santa Maria • 1 el basilicum Santa Maria • 1 kl dille
Santa Maria • ½ kl oregano Santa Maria • 4 el olijfolie
Voor de salade met kruidenolie: 400 g kerstomaten •
1 ui • 100 g verse basilicum • 2 el kappertjes • 1 el
honing • 2 el balsamicoazijn • 1 dl olie • 2 el olijfolie •
1 kl “Tellicherry Peper” Santa Maria • ½ kl “Rock Salt”
Santa Maria
1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de
panko met de kruiden in een kom.
2. Draai de kaas eerst door de olijfolie en dan
door de kruidenpanko. Leg de kaas op een
ovenschaal met bakpapier.
3. Gratineer de kaas gedurende 10 min in de
oven, tot de kaas een goudbruine kleur heeft.
4. Snipper ondertussen de ui, halveer de
kerstomaten en laat de kappertjes uitlekken.
Kleur de ui in een pan met olijfolie.
5. Voeg de kerstomaten, de kappertjes,
de honing en de balsamicoazijn toe. Laat
sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
6. Verhit de olie in een pan tot 60°C. Blend
de olie en basilicum met een staafmixer tot
een gladde kruidenolie.
7. Serveer de warme geitenkaas met de
tomatensalade en de kruidenolie.
Werk af met geroosterde amandelen voor
nog meer crunch én smaak!
44
SPICE,
SPICE, BABY!
Ontdek (nog)
meer recepten op
www.santamariaworld.com
of @santamariaBE
KIES JE KRUIDEN(MIX)
Je vindt de kruiden en specerijen van Santa Maria in
de kruidenafdeling van je favoriete Delhaize supermarkt.
Maak je keuze uit kruidenflesjes, grinders of zakjes.
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.