Delhaize folder - 01/12/2021 - 31/01/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 45 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/12/2021 - 31/01/2022 -  producten in de aanbieding - biet, knoflook, prei, rode biet, tomaten, gember, mango, carpaccio, zalm, garnalen, tapas, gerookte zalm, yoghurt, griekse yoghurt, room, slagroom, saffraan, teentjes, wasabi, olijfolie, riesling, witte wijn, wijn, keukenpapier, keukenrollen, messen, pan, kom. Pagina 45.
45 / 131

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
VANDAAG KOOP IK … TEMPURA VAN SCAMPI, WASABISAUS  20 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. GAMBACAPPUCCINO  25 MIN + 40 MIN KOOKTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. P. 126 432 418 KCAL/ PORT. • 450 g gepelde garnaalstaarten 21/25 (kaliber ‘large’) • 300 g Griekse yoghurt 150 g tempurapaneermix ‘Tempura batter mix’ Lobo P. 126 KCAL/ PORT. • 1 kl wasabi • 1 frituurbad • 1 el kruidenmix ‘Thai mix’ • • • • Market Fresh • Zout Verwarm de friteuse op 180°C. Meng de yoghurt met de wasabi naar eigen smaak. Breng verder op smaak met zout. 3 Dep de ontdooide scampi met keukenpapier droog. Klop de tempurapaneermix met 2,4 dl koud water. Meng er de Thaise kruiden onder. Neem telkens een scampi bij de staart vast en dompel hem in het deeg. Bak de scampi kort en laat ze op keukenpapier uitlekken. 4 Dien meteen op als voorgerecht (of als aperitiefhapje voor 8 personen) en geef er de saus bij. Bestrooi eventueel met ‘Thai mix’. 1 2 DONA PAULA RIESLING 2020 Argentinië Een riesling uit Argentinië? Yes, please! Deze originele witte wijn wordt gemaakt op grote hoogte en heeft een rijpe smaak met minerale hints. Top met tapas en vis. Voor een lekker krokant resultaat, dompel je best niet te veel scampi tegelijk in de olie, anders koelt ze plots af. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 636 KJ / 152 KCAL | VETTEN 7,7 G VERZADIGDE VETZUREN 2,1 G | KOOLHYDRATEN 12 G | SUIKERS 1,2 G VEZELS 0,5 G | EIWITTEN 8,4 G | ZOUT 0,8 G 400 g hele garnalen 1 grote tomaat 1 preiwit 1 biowortel • • • • 1 selderstengel 2 teentjes knoflook 225 g room met 40% V.G. 1 dl witte vermout • • • • 2 visbouillonblokjes 4 el olijfolie 1 dopje saffraandraadjes Peper en zout 1 Snijd de tomaat, de wortel, de prei en de selder in grote stukken. Pel de knoflook en hak hem grof. 2 Pel 4 ontdooide garnalen zonder het laatste stukje schaal en de staart te verwijderen. Pel de rest van de ontdooide garnalen volledig. Doe de pantsers en de koppen in een stoofpan met de olijfolie en fruit ze op een heel hoog vuur. Besprenkel ze met de vermout zodra ze mooi gekleurd zijn en laat 1 min inkoken. Voeg de groenten, de knoflook, 1 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 min sudderen. 3 Verwijder intussen het darmkanaaltje van alle garnalen. Laat de exemplaren met staart heel en snijd de volledig gepelde in kleine stukken. Bewaar in de koelkast. 4 Mix de soep fijn, giet ze door een puntzeef en druk goed aan. Laat de soep nog 10 min op een matig vuurtje inkoken. Voeg de saffraan en de helft van de room toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de garnalen toe (de hele en de stukken) en haal de pan van het vuur. Breng verder op smaak en laat 2 min rusten. 5 Klop de rest van de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Haal de 4 hele garnalen uit de soep. Giet de soep in kopjes, lepel er een toefje slagroom bovenop en werk af met de hele garnalen. Kruid met peper en dien meteen op. Maak je dit voorgerecht op voorhand klaar? Geen probleem, maar voeg de rauwe garnalen pas 2 min voor het opdienen toe in de opgewarmde soep, anders zijn ze overgaar. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 357 KJ / 86 KCAL | VETTEN 6,2 G | VERZADIGDE VETZUREN 2,9 G | KOOLHYDRATEN 2,1 G SUIKERS 1,5 G | VEZELS 0,3 G | EIWITTEN 4,2 G | ZOUT 0,2 G CARPACCIO VAN ZALMDUO EN EXOTISCH FRUIT, RODEBIETENDRESSING  25 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. KCAL/ PORT. • • • • • • • 180 g zalmhaasje 140 g gerookte zalm ½ ananas ½ mango (niet te rijp) 2 passievruchten 12 korianderblaadjes 12 basilicumblaadjes P. 126 Maak de dressing: rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Houd 1 kleine rode biet apart voor de afwerking. Snijd de andere bietjes in stukken en mix ze fijn met 2 el water. Giet door een puntzeef en pers de pulp goed uit. Voeg het sap van de limoenen, het gembersap, de honing, de olijfolie, Espelettepeper naar eigen smaak en zout toe. 2 Schil de ananas en de mango. Snijd ze met de mandoline in heel fijne plakjes. Snijd het zalmhaasje met een mes in fijne sneetjes. Dresseer alles op de borden (of op een grote dienschotel) en voeg de gerookte zalm toe. Snijd het laatste rode bietje met de mandoline in fijne plakjes en verdeel ze over de carpaccio. Werk af met de pulp van de passievruchten, de korianderblaadjes en de basilicumblaadjes. Dien koel op. 1 360 Voor de rodebietendressing: • 200 g gekookte babybietjes • 2 limoenen • 2 cm gember • 1 kl honing • 4 el olijfolie • Espelettepeper • Zout #lesswaste: meng de rodebietenpulp uit de zeef met Griekse yoghurt, olijfolie, peper en zout tot een heerlijk dipsausje voor het aperitief! VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 541 KJ / 130 KCAL | VETTEN 7,6 G | VERZADIGDE VETZUREN 1,3 G | KOOLHYDRATEN 7,2 G | SUIKERS 6,4 G | VEZELS 1,4 G EIWITTEN 6,8 G | ZOUT 0,6 G ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 45

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders