Delhaize folder - 01/12/2021 - 31/01/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 47 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/12/2021 - 31/01/2022 -  producten in de aanbieding - bier, komkommer, rode peper, gember, avocado, citroen, frambozen, mango, kreeft, crème, room, grof zeezout, Vermicelli, basilicum, koriander, munt, tijm, sojasaus, olijfolie, Chardonnay, witte wijn, wijn. Pagina 47.
47 / 131

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
VANDAAG KOOP IK … KREEFT MET SINAASAPPELCRÈME, PARMIGIANOKOEKJES EN AVOCADOCRÈME  50 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. THAISE KREEFTSALADE MET RIJSTVERMICELLI  45 MIN  GEMIDDELD  €€€  4 PERS. P. 128 626 703 KCAL/ PORT. KCAL/ PORT. • 4 levende kreeften van 500 g/stuk • 2 sinaasappelen • 80 g parmigiano • 40 g gezouten boter • 100 g grof zeezout • Peper • IJsblokjes P. 128 Voor de sinaasappelcrème: • 1 sjalot • 2 sinaasappelen • 1 takje tijm • 2,5 dl room • 2 dl droge witte wijn • 2 el olijfolie • 4 levende kreeften van 500 g/stuk • 100 g grof zeezout • IJsblokjes • Peper en zout Voor de avocadocrème: • 2 rijpe avocado’s • 1 citroen • 20 g parmigiano • Peper en zout 1 Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min kooktijd (1 min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier. Verwijder de pantsers van de hele staarten en haal het vlees voorzichtig uit de scharen. 2 Verwarm de oven voor op 180°C (statische warmte). Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de geraspte parmigiano over, tot een compacte laag. Laat ± 8 min goudbruin bakken in de oven (houd in het oog!). Laat afkoelen en breek in grote stukken. 3 Maak de sinaasappelcrème: hak het sjalotje fijn. Fruit het 5 min met de olijfolie en de tijm in een kleine braadpan op een heel zacht vuurtje, zonder te laten kleuren. Overgiet met de witte wijn en laat op een vrij hoog vuur volledig inkoken. Giet er het sap van de sinaasappelen en de room bij, breng aan de kook en laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Giet de crème door een puntzeef en breng ze verder op smaak. 4 Maak de avocadocrème: mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de citroen en de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak. 5 Schil de sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Verwarm de stukken kreeft op een matig vuurtje in een braadpan, met de boter. Kruid lichtjes met peper. Dresseer ze op borden, met de sinaasappelcrème, de avocadocrème, de sinaasappelpartjes en de parmigianokoekjes. Kruid met peper en serveer. Geef je recept een bittere toets: vervang de helft van de sinaasappelen door rode pompelmoezen. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 724 KJ / 175 KCAL | VETTEN 13,4 G | VERZADIGDE VETZUREN 6,9 G KOOLHYDRATEN 3,1 G | SUIKERS 3,2 G | VEZELS 1 G | EIWITTEN 7,6 G ZOUT 0,6 G Voor de salade: 1 komkommer ½ bussel lente-uitjes 1 mango (niet te rijp) ½ rode peper 1 bussel koriander 1 bussel biomunt in pot • • • • • • RODENBACH CARACTÈRE ROUGE Een exclusief bier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten waarna krieken, frambozen en veenbessen er min. 6 maanden in ‘macereren’. Het resultaat is bier met een fruitige neus met toetsen van hout en karamel. • 1 bussel basilicum (of Thaise basilicum) • 100 g geroosterde en gezouten pindanoten • 250 g rijstvermicelli Voor de Thaise dressing: 4 limoenen 3 cm gember 1 dl kokosbloesemsuikersiroop 1 dl sojasaus • • • • 1 Breng 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 2 kreeften in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken dan 5 min kooktijd (1 min/100 g). Giet de kreeften af en laat ze meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften op dezelfde manier. 2 Maak de dressing: meng het sap van de limoenen, het sap van de gember (geraspt en tussen je vingers geperst), de suikersiroop en de sojasaus. 3 Doe de rijstvermicelli in een grote slakom, overgiet ze met kokend water en laat 2 min rusten. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water. 4 Snijd de komkommer en de mango met de mandoline in heel fijne plakjes. Kort de lente-uitjes in en snijd ze overlangs in heel fijne slierten. Snipper de ontpitte rode peper fijn. 5 Snijd de kreeften in 2. Dresseer ze op de borden of op een grote dienschotel met de vermicelli, de komkommer, de mango en de lente-uitjes. Werk af met de munt, de koriander, het basilicum, de rode peper en de grofgehakte pindanoten. 6 Dien koel op en zet de dressing apart op tafel. Gebruik bij voorkeur biomunt in pot, waarvan de heel fijne blaadjes ideaal zijn voor een slaatje, in tegenstelling tot munt in bussel waarvan de blaadjes harder zijn. VOEDINGSWAARDEN PER 100 G ENERGIE 527 KJ / 125 KCAL | VETTEN 3 G | VERZADIGDE VETZUREN 0,5 G KOOLHYDRATEN 16,7 G | SUIKERS 5,2 G | VEZELS 1,3 G | EIWITTEN 6,9 G ZOUT 1,4 G FINESSE CHARDONNAY RÉSERVE Zuid-Afrika Deze Finesse van Danie De Wet doet zijn naam alle eer aan. Het is een elegante, verfijnde chardonnay boordevol fris rijp fruit met subtiele hints van hout. ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 47

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders