ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA
Michele Grigolini is de schoonzoon van Mauro, de zoon van Peppino
(met wie het allemaal begon). Door met Rosella, de dochter van
Mauro te trouwen, stapte Michele de Ziveri-familie binnen en
tegelijk ook Rosa dell’Angelo, waarvan hij de manager is. Zijn werk
is zijn passie. Hij zorgt ervoor dat alle stappen in het productieproces
tot in de puntjes uitgevoerd worden. Zo laat hij de ziel van het kleine
charcuteriebedrijf uit de jaren 1980 verder leven.
“Buongiorno Michele! Wat is er zo speciaal aan jullie charcuterie?”
MICHELE GRIGOLINI: “Eerst en vooral de kwaliteit van het vlees! We gebruiken
enkel traditionele rassen van zwarte varkens die je alleen in de streek
tussen Parma en Toscane vindt. Onze varkens groeien op in de openlucht
en eten vers gras, graan, bessen en eikels. Maar ook de productie van
de charcuterie gebeurt nog op goede oude wijze, met zout en een lang
rijpingsproces. Het is op-en-top ambachtelijk werk: we doen nog alles
met de hand, zelfs het versnijden en het inpakken. Eigenlijk bouwen we
gewoon voort op de technieken en de expertise van Peppino.”
“Kweken jullie je eigen varkens?”
MICHELE: “Ja, we kweken onze eigen zwarte varkens in onze boerderij in de
heuvels van Rivalta di Lesignano de Bagni op een paar kilometer van hier
en in onze boerderij in Gaiole in de Chiantistreek in Toscane.”
“De varkens hebben een goed leven, lijkt me ...”
MICHELE: “Inderdaad! Elk varken heeft 1.000 m² ter beschikking in de
bossen in de omgeving. De dieren kunnen vrij rondlopen en eten wat ze
vinden in de natuur. Weet je, de kwaliteit van onze charcuterie hangt af
van het welzijn van onze dieren. Daarom bouwen we nieuwe stallen bij
zodat de zeugen nog meer plaats hebben om hun biggen ter wereld te
brengen en waar de biggen ook vrij kunnen rondlopen. We doen alles
om het leven van onze dieren te verbeteren.”
“We doen al het mogelijke om
de kwaliteit van onze charcuterie
te garanderen. Elk schelletje wordt
nog zorgvuldig met de hand in
de schaaltjes gelegd.”
“Wat is jouw favoriete charcuterie?”
MICHELE: “Dezelfde als die van Mauro: de Culatello di Zibello. Die wordt
niet voor niets ‘de prins van de Italiaanse charcuterie’ genoemd. Hij
wordt met de beste delen van onze varkens gemaakt: het binnenste
stuk van de bil. Dat geeft dit vlees zijn unieke smaak. En het smelt
letterlijk in je mond … Delizioso!”
“Hoe degusteren Italianen hun charcuterie met Kerstmis?”
MICHELE: “Meestal als aperitiefhapje bij een goed glas wijn en met een
stuk ambachtelijk brood. Er is geen betere manier om het feestseizoen
te openen!”
64
Speciale eindejaarsedities
Voor de eindejaarsfeesten
verwent Rosa dell’Angelo je
met het beste van de Italiaanse
ambachtelijke charcuterie in twee
feestverpakkingen.
SALUMI ARTIGIANALI
Een assortiment van vijf soorten
typisch Italiaanse ambachtelijke
charcuterie: rauwe ham, salami,
coppa, pancetta en lombo.
De ideale antipasti bij het
kerstaperitief.
PROSCIUTTO CRUDO
30 MESI
Een rauwe ham van
uitzonderlijke kwaliteit, bereid
met het allerbeste vlees (van de
bil) dat 30 maanden (!) lang rijpt
en nog met de hand versneden
wordt. Een verwennerij met
een zachte smaak die in je
mond smelt.
Rosa dell’Angelo,
exclusief bij Delhaize!
Voor de charcuterie van Rosa
dell’Angelo moet je in Italië zijn, of …
in je favoriete supermarkt ;-).