Delhaize folder - 01/01 - 28/02/2022 - NIET LANGER GELDIG - pagina 19 *

thumbnail - Delhaize-aanbieding - 01/01/2022 - 28/02/2022 -  producten in de aanbieding - aardappelen, rode ui, sjalotjes, uien, messen, glazen. Pagina 19.
19 / 97

* Geldig in alle winkels Delhaize

Bekijk meer

Producten in deze folder

 
IN DE SPOTLIGHT Wie van de 5? 1 ZOETE UI De zoete uien van Delhaize groeien onder de Spaanse zon en smaken – zoals de naam al doet vermoeden – wat zoeter en milder. Met hun dikke lagen kun je ze goed gebruiken om aan te stoven in ringen (voor op je hamburger bijv.), maar ze komen het best tot hun recht in rauwe bereidingen. 2 KLEINE UI Dit zijn letterlijk de kleine broertjes van de gele ui. Ze zijn kleiner en dus bijzonder geschikt om in hun geheel in je stoofpotjes te belanden. 3 RODE UI Hun roodpaarse kleurtje springt meteen in het oog. Ze hebben een iets hoger suikergehalte en smaken dus wat milder en zoeter dan hun gele tegenhangers. Dat maakt hen ideaal om rauw te gebruiken in salades of dips. 4 GELE UI De absolute allrounder van het stel: de gele ui is de meest voorkomende uiensoort en dus ook absoluut onmisbaar in je keuken. Rauw, gebakken of gestoofd, deze uien zijn van alle markten thuis. Lekker licht Er worden aan uien tal van positieve eigenschappen toegeschreven, al zijn niet alle kenners het daarover eens. Wat we wel zeker weten: een ui bevat amper suikers of vetten. Aha! ANTI-TRANENTIPS Wanneer je uien snijdt, komt er zwavel vrij. Dat stofje wordt aangetrokken door het vocht van je ogen. Het resultaat: je begint te huilen. En jawel, je gevoel dat het daarna alleen erger wordt, klopt: hoe meer tranen, hoe meer de zwavel zal reageren. Nee, er is echt geen reden om je zwembril te dragen in de keuken. Deze trucjes werken ook: > Adem door je mond. > Spoel je mes af voor het snijden, bevochtig je polsen en/of leg een vochtige keukendoek naast je snijplank. > Gebruik een mes dat goed scherp is. HOE BEWAAR JE … ongepelde uien? Altijd op een koele, donkere en goed geventileerde plek. Dan kun je ze minstens 1 maand bewaren. Bewaar je uien nooit samen met je aardappelen, want dan worden die laatste sneller rot. gepelde of gesneden uien? In de koelkast blijven ze nog zo’n 10 dagen goed. Steek ze in een glazen pot, want in een exemplaar van plastic kan een uiengeurtje blijven hangen. Je kunt gesneden uien ook in de diepvries bewaren. Blancheer ze ± 15 min en laat ze dan schrikken in ijskoud water. Daarna kun je ze max. 6 maanden bewaren. Slimme tip: je kunt zelfs het worteleind gebruiken, in een bouillon bijvoorbeeld. 5 EN SJALOT? Net zoals alle uien zijn sjalotjes verwant aan de knoflookplant, en dat zie je. Ook sjalotten groeien in trosjes aan elkaar. Hun milde, verfijnde smaak maakt ze wel ontzettend populair in de keuken. De Franse keuken kan alvast niet zonder. Bij Delhaize kun je kiezen tussen de klassieke Franse sjalot en de Olivettesjalot (oftewel banaansjalot). Die laatste smaakt iets pittiger dan een Franse sjalot, maar wel milder dan een gele ui. EEN UI SNIPPEREN IN 4 STAPPEN 1 2 3 4 Snijd een gepelde ui in de lengte door. Leg de ui met de vlakke kant op de snijplank, met het worteleind (dat de ui aan elkaar houdt) van je weggedraaid. Snijd de ui nu een aantal keer horizontaal in, zonder het worteleind te raken. Doe hetzelfde verticaal. Draai de ui een kwartslag en snipper ze. 19

Andere folders Delhaize

Net binnengekomen folders